Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Philip Mauritzson. Bild: Filip Landqvist
Philip Mauritzson. Bild: Filip Landqvist

Philip Mauritzson: Nyhetssamhället lever dygnet runt

Bästa tidningsläsare, jag skulle vilja börja med att tacka för att du läser AT.

Din prenumeration gör att vi kan fortsätta bevaka våra tre kommuner och ge er invånare nyheter som förhoppningsvis känns relevanta. Papperstidningen kommer att finnas kvar men det är framför allt på nätet vi växer.

Det fanns en tid för inte så länge sedan när AT:s närvaro på webben var blygsam. Det satsades inte alls under förra ägare och på dagar med nyhetstorka hade vi bara ett fåtal uppdateringar.

I fredags publicerade vi 23 artiklar på nätet med 58 000 sidvisningar, vilket är en bra men inte extrem dag. Det med i princip samma antal medarbetare som tidigare. Och vi ger fortfarande ut tre papperstidningar i veckan.

Mediehjulet snurrar snabbar nu med nya utmaningar. Men den stora positiva skillnaden för AT:s reportrar är att vi numera har en tydligare organisation med en nyhetschef samt en ansvarig utgivare som leder och följer det dagliga arbetet. Ett lagarbete som ger en bättre nyhetsförmedling. Och värt att notera i sammanhanget är att långt ifrån allt som vi jobbar med blir texter som ni läsare kan ta del av. Journalistik är som att klättra i ett träd med många sorters grenar. Ibland håller de inte. Ibland är grenarna känsliga och vi måste ta oss fram försiktigt.

Vårt mätverktyg Linkpulse visar att vi har läsare dygnet runt. Nyhetsfönstret står alltid öppet, inget att gnälla över, tvärtom utmanande.

Och själv har jag förväntningar på att andra verksamheter i samhället ska vara öppna. Vård- och omsorg ska finnas där med allt från akutmottagningar till hemtjänstpersonal som knackar på hemma hos våra äldre på helger och kvällar.

Och mataffären får gärna ha öppet till 22 i alla fall, eller hur? Det ska väl finnas en servicebutik där jag kan köpa en dricka eller tågbiljett när mobilen laddat ur, även om solen gått ner för länge sedan.

Men då ska det finnas någon som vill jobba då. Som stämplar in när vi andra slår oss ner i tv-soffan eller firar högtider. Som kanske jobbar ensamma. Vi kan skänka en tanke till alla er.

På det temat så hände i fredags något fullständigt oacceptabelt. Ett grovt rån mot en butik som precis skulle stänga vid 20-tiden. Maskerade fegisar som med vapen slår till efter mörkrets inbrott när normala kunder inte syns till och butiksägaren gör sig redo att gå hem.

Jag hoppas man hittar gärningspersonerna, och i dagens AT går polisen ut med en uppmaning till er som eventuellt blev vittne till händelsen att höra av sig på 114 14. Fråga efter Alingsåspolisen.

Mer av Philip Mauritzson:

LÄS MER: Om polisen och Palme

LÄS MER: Bra med ny teknik så länge den inte stressar

LÄS MER: Är det dags att återuppfinna sig själv?