Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filip Landqvist: Om att längta efter att få flytta hem

Om ett drygt år ska jag flytta igen. Jag och min sambo kunde inte låta bli. När Plusbo lanserade projektet Brf Trädgården med tolv lägenheter i gamla AT-huset var nyfikenheten och kittlingen allt för stor för att inte slå till.

Det var sent en kväll i januari som vi bestämde oss. Då kändes det väldigt långt borta att flytta in först nästa sommar och ärligt talat känns det fortfarande som att det är en bra bit kvar.

Men när vi i förra veckan fick komma innanför väggarna för första gången och se lite av vad som komma skall blev allt plötsligt verkligt. Det kändes bokstavligt talat som att komma hem. Känslan av ”gamla AT” fanns kvar i allra högsta grad. På något konstigt sätt kom allting tillbaka till mig. Jag kunde konstatera att precis där det tidigare fanns en receptionsdisk kommer jag framöver att sova. Där borta där vi hade tänkt placera tv:n, det var ju där som den tidigare annonschefen Janne Nilsson hade sitt skrivbord. Spejade jag hela vägen borta till andra sidan av huset såg jag hörnet där den numera nybakade nyhetschefen Mårten Öhman och kommunreportern Philip Mauritzson satt och diskuterade intensivt. Och där borta brukade jag gå in och snick-snacka med Urban Kärvling, och där borta... Till slut får min sambo avbryta mig och be mig att ta det lite lugnt. För en kort sekund så skäms jag lite men jag kunde ju inte hjälpa det. Alla känslorna kom åter, och även om det var en del tuffa perioder i det där gamla huset, fylldes jag bara av glädje över att vara tillbaka.

Bygget pågår nu för fullt och som nämnts ovan ska projektet stå klart till sommaren 2022. Att intresset är stort för bygget här i stan kan man lugnt konstatera. Nästan varje gång som jag själv svängt förbi för att tjuvkika på vad som händer har jag sett nyfikna alingsåsare som stannat till intill byggnadsställningarna och med stora ögon försökt följa arbetet.

Jag har redan lovat mina kollegor att jag kommer öppna upp för ett hemma hos-reportage när allt står klart.

En kul detalj var ju att Plusbo valt att ge varje lägenhet i huset ett unikt namn. Vi ska till exempel flytta in i det som heter ”Skribenten” och det kan väl i ärlighetens namn knappt passa bättre.

Man kan väl knappast säga att vi går i väntans tider med tanke på att det är så pass lång tid kvar till inflyttning. Men jag har hört att den som väntar på att få flytta hem väntar aldrig för länge. Och efter att ha flyttat väldigt många gånger de senaste åren hoppas och tror jag att vi nu hittar hem.