Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Per Anger Bild: Filip Landqvist

Per Anger: Om nyhetsbrev, e-tidning och motion i coronatider

Coronapandemin fortsätter och har för oss på AT liksom säkert alla andra totalt dominerat tillvaron de senaste två månaderna. Samtidigt har vandringar och promenader fått ett uppsving, kanske som ett resultat av alla uppmaningar till social distansering?

Några som verkligen har anammat att vandra är Jörgen Björme och Lillemor Löfström, som har bemästrat de flesta lederna i närområdet. Om Jörgen och Lillemor och deras tips för den som är nyfiken på att börja vandra kan du kan läsa om i Mårten Öhmans fina reportage.

Apropå naturvistelser utsågs häromdagen Jönköping till Sveriges friluftskommun 2020. Utmärkelsen delas ut årligen av Naturvårdsverket, vilket går att läsa i en 64-sidig rapport där Sveriges samtliga kommuner rangordnas. För kommunerna i AT:s utgivningsområdet är resultatet ganska ljummet. Alingsås landar på plats 127 och Vårgårda och Herrljunga på plats 68 respektive 108.

Särskilt mycket friluftsliv har det verkligen inte blivit för min hustrus släkt i Spanien, ett land som under en lång tid varit nästintill helt nedstängt. Men efter att i princip suttit i husarrest i över en månad tillåts nu spanjorerna att motionera utomhus, som en del i att staten börjar lätta på restriktionerna. Det innebär dock inte att det är fritt fram för alla att lämna sina hem hur som helst. Olika åldersgrupper har olika tidpunkter på dygnet då de får gå ut och röra på sig, och den som bryter mot reglerna hotas av dryga böter.

Jämfört med hur många andra länder hanterat coronapandemin får man nog ändå konstatera att vi i Sverige har klarat oss rätt lindrigt undan hårda restriktioner. Istället har man förlitat sig på att svenskarna följer myndigheternas råd och rekommendationer. Vilket land som har den rätta coronastrategin är förstås omöjligt att säga i dagsläget. Det är säkert något som kommer att diskuteras under lång tid.

Kanske plingade det till i din mejlkorg i fredags? Då skickade vi på AT i alla fall ut vårt första nyhetsbrev, med tips på läsvärda artiklar från de senaste dagarna. Vill du också ta del av vårt nyhetsbrev? Då behöver du först och främst skapa ett konto genom att gå in på www.alingsastidning.se/aktivera. När det är klart går du in på Mitt AT och klickar på fliken Nyhetsbrev där du kan anmäla dig till utskicken.

Till slut en glad nyhet för våra e-tidningsläsare: Nu fungerar åter e-tidningen som den ska, oavsett om du läser den via mobil, platta eller dator. Inom kort lanserar vi även en helt ny e-tidningsapp som kommer att göra läsupplevelsen ännu bättre.

Trevlig läsning!