Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Philip Mauritzson: ”Vi kan inte leva så här, att bara gå att vänta, eller hur?”

En sak som covid-19 och tröga vaccinfabriker inte kan ta ifrån oss är vår rätt att få drömma om framtiden. Så det tänkte jag skriva en rad om. För vi kan inte leva så här, att bara gå att vänta, eller hur?

Tänk som aktieexperterna, är jag inne på. När börsen faller, när vi andra drabbas av vånda, då köper de. För det kommer en morgondag när deras välkalkylerade drag bär frukt. Jaha, Autoliv eller Veoneer, då?

Nej, jag menar, passa på att investera i dina drömmar, nu när allt känns som en enda lång mardröm. Vad ska du göra när pandemin klingat av? Unna dig en resa idag, in i fantasins värld, men låt resan bottna i något konkret som kan vara görbart sen. Kanske har du alltid velat gå med och sjunga i en kör? Nej visst, de repeterar inte nu, men snart. Ring körledaren och kolla läget.

Inställda kurser kommer inte alltid vara inställda. Du kanske kan köpa lite utrustning till din nyfunna hobby redan idag, och börja med en Youtube-instruktion? På nätet går det att lära sig mycket.

Och på bostadsmarknaden kan vi drömma fritt bland mäklarnas objekt. Nu finns det till och med en herrgård i Vårgårda till försäljning som vi skriver om i dagens AT. Hade du velat bo så? Kanske hade det varit perfekt för dina företagsplaner?

Hoppas ni inte blir provocerade av mitt drömska prat. Jag tycker bara att, om det är möjligt, så får vi försöka se på skitåret 2020 från ett annat håll.

För egen del har jag (ännu bara i tanken) bokat två klimatsmarta tågbiljetter till mig och dottern. Vi sitter och mumsar på lite fika och ser södra Sverige blåsa förbi utanför fönstret. Det är försommar ute. ”Juni, nu är vi framme i Köpenhamn”, säger jag och lyfter ner barn och barnvagnsekipaget för tågtrappstegen. Det blir tivoli och hotellfrukost, djur-ballonger och glass. Halsfluss som varar i två månader är ett minne blott.

Sen tänkte jag leva som jag lär ovan och just gå med i en kör. Det är ju det sociala umgänget man saknar under pandemin. Och sjunga det är kul, men jag har ingen aning om vad för typ av sångröst jag har. Gick ut på nämnda Youtube, som jag vanligtvis hyllar, för att söka svaret. Men jag drog bet. Jag är antingen bas, baryton eller tenor. Goddag yxskaft.

Vad har du för drömmar kring livet efter covid? Skriv en rad till AT på [email protected] och berätta. Vi skulle behöva lite fler positiva nyheter att skriva om.