AIF föll tungt – men klättrar

I korthet

En förlust som sved. Ändå avancemang i tabellen. Så kan man enkelt summera AIF:s dag i division III-fotbollen på lördagen.

– Nu får vi i första hand rikta in oss på att behålla kvalplatsen, säger tränaren Hans Engman efter 1–3 (0–1) borta mot Mariedal.

Engman var besviken över lagets insats mot Mariedal.
– Vi var bara tvåa på bollen och kom oftast fel även i positionsspelet. Men den här gången föll vi mot ett bättre lag, Mariedal var betydligt hetare än oss, konstaterar AIF-tränaren.
Trots en usel första halvlek var det ändå nära att alingsåsarna tagit med sig 0–0 in i paus.

– Vi hade en riktigt bra chans att ta ledningen. Men istället hittade dom rätt med ett skott i krysset precis före halvtid. Synd att vi inte lyckades hålla undan, men ledningen var utan tvekan helt välförtjänt.

Sedan avgjordes matchen inom loppet av några minuter i upptakten av andra. AIF-försvaret ställde till det för sig två gånger om och plötsligt var det 3–0 till hemmalaget.

– Vi får trösta oss med en ganska hygglig avslutning där vi visade bra moral och även fick till ett reduceringsmål. Alla mål är viktiga i kampen för att hänga kvar, menar Hans Engman.

I och med Holmalunds storseger över IFK Trollhättan avancerade AIF också ett viktigt pinnhål i tabellen.
– Nu får vi försöka vinna i avslutningen mot Falköping sedan är det bara att se hur långt det räcker, menar Hans Engman.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.