Fängelse för hotfull 56-åring

I korthet

När 56-åringen greps av polis passade han på att hota en kvinna via telefon. Mannen döms till fängelse i tre månader.

Efter att ha blivit avvisad av kvinnan under ett telefonsamtal i somras hotade 56-åringen henne med våld. Därefter åkte han hem till hennes bostad. Där sparkade han på ytterdörren och slet i dörrhandtaget.

Polis kallades till platsen och grep mannen. När polis ringde upp kvinnan för att prata med henne började 56-åringen skrika att han skulle hämnas på henne. Kvinnan uppfattade hoten via polisens telefon.

MANNEN FÄLLS för olaga hot och skadegörelse. Domen omfattar även hot som den tilltalade har riktat mot en man.
Tingsrätten friar 56-åringen från misshandel av en kvinna under sommaren. Kvinnan ska ha fått ett knytnävsslag i ansiktet. De båda inblandade parterna har lämnat olika versioner om händelsen.

Rättens slutsats är att mycket talar för att kvinnan har misshandlats av mannen. Att det har skett på det sätt, och vid den tidpunkt som åklagaren har påstått, är däremot inte klarlagt. Därför ogillas misshandelsåtalet.

Den 56-årige mannen döms till tre månaders fängelse. Risken att han ska begå nya brott om han försätts på fri fot bedöms som stor. Han ska därför vara fortsatt häktad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.