Starka bevis mot mordmisstänkt

I korthet

Åtalet mot kvinnan som misstänks för mordet i Lagmansholm dröjer ytterligare några dagar. Bevisningen mot henne är stark.
– Hon har lämnat spår på brottsplatsen, säger Urban Svenkvist, chefsåklagare.

I snart två månader har den 59-åriga kvinnan suttit häktad misstänkt för mordet på en man i Lagmansholm i början av augusti.
I dag, onsdag, skulle åtal ha varit väckt mot henne. Åklagaren har dock begärt några dagar till på sig för att komplettera utredningen med bland annat utlåtande från rättsläkare.
Någon gång i början av nästa vecka hoppas åklagaren vara klar med utredningen mot kvinnan.
– Jag kommer att åtala henne för mord, säger Urban Svenkvist.

DEN 59-ÅRIGA kvinnan har under utredningen medgett att hon har varit i mannens bostad. Fortfarande nekar hon dock till att ha dödat honom.
Enligt åklagaren finns det stark bevisning mot den häktade 59-åringen.

– Hon har lämnat spår på brottsplatsen, säger Urban Svenkvist.
De spår som åklagaren talar om ska bestå av avtryck som kvinnan har lämnat i blod som fanns på brottsplatsen. Hon ska också ha fått blod på sig, och fört iväg det från mannens bostad.

DE BESVÄRANDE omständigheter med spåren på brottsplatsen har kvinnan haft svårt att ge någon rimlig förklaringar till.
– Vi har frågat henne om det gång på gång, men hon lämnar inte någon förklaring, säger Urban Svenkvist.

Mannen i Lagmansholm avled efter att ha utsatts för trubbigt våld mot kroppen. Vilket tillhygge som har använts i samband med gärningen kan åklagaren inte svara på. Inte heller kan han uppge vilket eventuellt motiv som kvinnan kan ha haft för att begå gärningen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.