FOTO: MIKEY LENNARTSSON

Victor Sköld har klarat av debuten i Elfsborg

Sport

Efter tre år i Elfsborgs ungdomsled blev det äntligen debut i a-laget för förre Holmalundspelaren Victor Sköld, 18. I cupmatchen mot Ängelholms FF blev det vinst med 2–1 och på kanten fick Victor 60 minuter på sig att visa Elfsborgs tränare Magnus Haglund att framtiden är hans.

Det gnälls en hel del på Svenska Cupen nu för tiden, men man kan inte blunda för att det är en bra chans för större lag att ge sina unga talanger speltid i stora sammanhang. Detta var alltså precis vad som hände när Elfsborg var ofina nog att besegra Ängelholm på bortaplan med uddamålet. I startelvan stod namnet Victor Sköld att läsa, debut från start med andra ord.
– Det kändes faktiskt helt okej, det gjorde det, berättar Victor. Det var lite svårt att hänga med i tempot vissa gånger men det var ändå riktigt skoj.

ÄN SÅ länge har det inte blivit så mycket mer i a-laget för Victor än den där Ängelholmsmatchen i början av maj. Elfsborg har gått bra i allvenskan på sista tiden och ju bättre laget spelar desto svårare blir det att slå sig in i den absoluta toppen. Men Victor har inte bråttom.
– Jag är bofast i U21-allsvenskan som ytter och där har det gått bra för mig. Vi har börjat hyfsat och har som mål att gå till U21-slutspel.

Vad krävs av dig för att du ska ta nästa steg?
– Egentligen behövs väl allt bli bättre, men samtidigt är det ju så att ju mer jag får chansen desto mer utvecklas jag. Det har blivit någon träning här och där med a-laget men det var mestadels under försäsongen. Sedan allsvenskan drog igång har det blivit mindre av den varan.

Under förra året var Victor given i P18-landslaget, men en skada stoppade honom från den senaste samlingen. Sedan dess har han inte fått chansen i blågult igen och trots att det blivit snålare med spel- och träningstid hos a-laget är Victor ändå positiv och tvekar inte en sekund över att han gjorde rätt som för snart tre år sedan valde Elfsborg som ny klubb.
– Jag tycker jag hamnat helt rätt. Jag ser ju själv hur mycket jag har utvecklats under mina år här, ända sedan jag började träna med dom som 15-åring.

Vad har du för långsiktiga mål?
– Elfsborg flyttar upp spelare till a-truppen strax efter nyår och det är klart att jag siktar på att vara med där. Det känns hyfsat realistiskt ändå, men samtidigt gäller det ju att ha det rätta flytet och komma i bra form.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.