FOTO: BOSSE ÅSTRÖM
Katt lockar till skratt. Alfiya heter den ryska cirkusartisten med katterna.

Skrattfest för alla barnen

Alingsås

Festligt, nästan fullsatt och massor av barn i publiken. Veckans höjdpunkt inföll redan i måndags kväll för dem som tagit sig till cirkustältet på Alströmervallen.

Cirkus Skratt lockade med artister av världsklass och förstås många tillfällen till skratt.
Ett av dragplåstren är lindansaren Johanna Abrahamsson från Bohuslän. Hon är en av de få svenskar som för cirkustraditionen vidare på proffsnivå. I fjol fick hon både Västra Götalandsregionens kulturpris och Torparpriset till minne av den västgötska komikern Mats Ljung.

Hon inledde cirkuskvällen med att skoja till det om arbetsmiljön i manegen. Det slutade med att hon som ”inspektör” tvingades prova att gå på lina, vilket hon naturligtvis klarade galant till både sin egen, cirkusdirektörens och publikens förtjusning. Arbetsmiljön fick godkänt.

Därefter följde det ena imponerande cirkusnumret efter det andra av Johannas internationella kollegor. Flera av dem kommer från Ryssland – Alfiya med de gulliga och väldresserade katterna, den akrobatiske jonglören Maxim och luftartisten Ekaterina som skojade tillsammans med sin clownkompis.
De kompletterades av det spanska clowntrion Rivelinos, den glada, mänskliga grisen från Lettland och den polska orkestern.

De små i publiken uppskattade särskilt alla djuren i föreställningen. Förutom Alfiyas katter fick vi bland annat se en pigg hund och holländskan Katja Kossmayers hästar.
Ett extra skratt hördes när en av hästarna släppte en skit mitt framför ögonen på åskådarna.

Mellan skratten blev det tillfälle att gapa stort av spänning och fascination. Det tyska paret Los Alamos imponerade som både eldslukare och vilda västern-artister.
Cirkusdirektören Bo Rönnberg kan vara stolt över sin ensemble.

Se fler bilder i onsdagens pappers-AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.