FOTO: SUSANNA MICHELSEN
Cupcakes från Georgetown Cupcake i Washington.

Amerikansk cupcake-hysteri

AT i Washington

Cupcakes – eller muffins – med olika smaksättningar är en av de senaste ”flugorna” i USA.

I Washington finns Georgetown Cupcake i stadsdelen Georgetown, och nytillskottet ”Georgetown Cupcake at Bethesda Row” i Bethesda, Maryland, strax utanför Washington. Speciellt under helgerna ringlar sig köerna långa utanför dessa butiker. Kanske något förvånande, men många är barnsligt förtjusta i sötsaker här. Och visst är det muffins i en klass för sig. Kanske något att ta efter för Alingsås alla bagerier?

Och riktigt bra går det för grundarna, systrarna Sophie LaMontagne och Katherine Kallinis, som öppnade sin första butik på Potomac Street i Georgetown för två år sedan. Sedan dess har det rullat på. I fredags tillkännagav TV-kanalen TLC att man tänkte skapa en TV-serie med titeln ”Cupcake Sisters”, som skall fokusera på de två systrarna och deras ”Georgetown Cupcake Sensation” – en riktigt Sweat Deal!  

The New York Times matskribent Frank Bruni skrev redan i juli 2008 i krönikan ”Sweet, Sweet Washington” att han hade två lyckliga matminnen från Washington (”och det är inte alltid fallet med mat och med Washington…”). Det ena var muffins från Georgetown Cupcake. Han menade att han inte kunde ge tillräckligt med komplimanger till detta ”cupcakery”. Dessa muffins slår Magnolia Bakerys (känt bageri i New York City, och omtalat för just sina muffins) med hästlängder, enligt Bruni.


Smakvariationerna på cupcakes är oändliga. Bästsäljaren heter Red Velvet och består av bland annat choklad och kokos.


Cupcakeförpackning. Amerikanska butiker lägger ner stor vikt vid förpackningar.


Georgetown Cupcakes nytillskott ”Georgetown Cupcake at Bethesda Row” i Bethesda, Maryland.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det