ARKIVFOTO: BOSSE ÅSTRÖM
EN OVANLIG SYN. Daniel Lindgren går inte på många egna avslut för tillfället. Han fokuserar istället på försvarsspelet

Drotts storskytt fokuserar på det defensiva spelet

Sport

Förra säsongen vann Daniel Lindgren, 23, Drotts interna skytteliga överlägset.
Den här säsongen har den 197 centimeter långa liraren haft stora problem med en axel och mestadels ägnat sig åt försvarsspel i succégänget från Halmstad.

För succé är ett ord som man nästan måste använda när man pratar om Drott. Det unga gänget har sju vinster på de senaste nio matcherna och vid seger i Nolhagahallen ikväll passeras Alingsås HK i tabellen.
– Vi har faktiskt spelat väldigt bra. Just nu har vi en stor trygghet i det vi håller på med, säger Daniel Lindgren.

Senast mot Ystad IF kom dock första förlusten i nya Halmstad Arena. Trots ledning med 15–10 i paus blev det förlust med 21–23.
– Det var ingen bra halvlek från vår sida. Vi gjorde Bohlin (Linus) till en världsmålvakt och gör man sex mål på 30 minuter så vinner man inga matcher, säger Lindgren, som ändå är mer än nöjd med säsongen hittills.
– Förra året kvalade vi för att hänga kvar och det är absolut roligare att vara med högre upp i tabellen. Nu har vi nästan säkrat slutspelsplatsen och där har vi verkligen allt att vinna.

Under fjolårssäsongen svarade Lindgren för starka 157 mål. Trots att Drott i år varit mycket vassare i elitserien har vänsternian i stort sett bara spelat försvarsspel, och endast bidragit med 24 mål framåt.
– Jag har haft ont i axeln hela säsongen. Det är ett skadat senfäste, men nu har det blivit en ärrbildning också. Det är svårt att säga hur lång tid det tar innan jag är tillbaka för fullt, säger Lindgren, som i princip inte spelat något uppställt anfallsspel alls.
– Det har blivit mycket försvarsspel. Sen får man gå med i kontringarna men det blir inga maxskott direkt.

Tråkigt att inte kunna spela framåt?
– Självklart. Men samtidigt har jag känt att jag har ett stort ansvar bakåt och det har nog varit viktigt för självförtroendet. Jag känner att jag bidrar även om jag inte gör så mycket mål.

De senaste säsongerna har Drott haft svårt att plocka poäng av AHK. Höstens möte vann alingsåsarna med 27–22 i Halmstad.
– Det är ett tungt lag att möta och dom har många duktiga spelare. Vi känner varandra ganska väl och vi har allt att vinna i en sån här match. Det är bara att gå ut och köra och se hur långt det räcker.

Vilka är era nyckelspelare framåt nu när du är borta?
– Vårat nyförvärv Gunnar Steinn Jonsson är viktig som playmaker. Johnny Olsson och Mikael Mattsson har delat ansvar på vänsternio och har gjort det väldigt bra än så länge. Sen har vår unge högernia Magnus Persson också varit stabil, säger Lindgren om sina lagkamrater.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.