FOTO: BOSSE ÅSTRÖM
VI ÄR BÄST. Lagkapten Linus Andersson (mitten) ledde Noltorpsskolan till seger i årskurs 3.

Ett jubileum att minnas

Sport

När Klassbollen firade tio år passade även solen på att göra ett gästspel.
Resultatet blev en fotbollsfest för såväl gammal som ung med vinnare i alla åldrar och storlekar.

Linus Andersson, där har ni namnet på den första liraren att lyfta en segerbuckla i Klassbollens tioårsfirande. Linus klev upp som lagkapten för årskurs 3-vinnarna Barca 4 från Noltorp och höjde pokalen i skyn för stort jubel.
– Känns bra det här, säger en lika svettig som glad Linus om segern han och hans klasskamrater precis bärgat.
– Det är tredje året vi är med, så vi har spelat Klassbollen ända från årskurs 1. Vi har aldrig vunnit innan men nu vann vi varje match.
Trodde du ni skulle gå hela vägen?
– Nej, faktiskt inte, säger Linus med ett leende täckt av grässtrån från Brogårdsvallen.
Nästa år då, kommer ni tillbaka då?
– Det gör vi säkert, då får vi försöka vinna igen!
Linus var bara en av massor av sköna lirare som gjorde ett avtryck under Klassbollen 2012. På sex olika planer spelades det fotboll i årskurserna 1 till 9 under helgen och målgesterna höll ofta minst lika hög klass som spelet.

Sin egen målgest fick också Benjamin Koliqi, 8, visa upp när han blev matchhjälte för sitt Nolby 2 mot Barcelona Noltorp. Matchen var länge jämn men i slutskedet stack Benjamin fram i ett anfall och stötte in 2–1, som blev slutresultatet. Så hur känns att det att bli vinnare i Klassbollen?
– Det är härligt, säger Benjamin, som spelar i Holmalunds IF till vardags.
Hur har det gått med målskyttet annars under turneringen?
– Bra, det har blivit en del mål faktiskt, hinner Benjamin lägga till innan han segerrusig ansluter till sina lagkamrater.

Vädergudarna var till slut på Klassbollens sida under årets turnering, då en gråmulen och småregning lördag följdes av solsken och värme på söndagen. Vädret gjorde att hela Brogårdsvallen var full av spelare, domare, ledare och föräldrar, och cupgeneral Johnny Bohlin kunde inte vara mer nöjd.
– Söndagen blev ju helt fantastisk, en riktig familjedag på alla sätt. Tycker även lördagen var bra även om vädret inte var det bästa. Vi hade många besökare på plats och allt flöt på utan några större incidenter, säger Bohlin.
– Klassbollen-discot som vi hade på fredagen tycker jag blev lyckat till slut, och där hade vi ett bra samarbete med Event & Ungdom. Såpass att vi kommer köra vidare på det konceptet även nästa år. Så helhetsintrycket från helgen är gott.

Vinnarna i årskullarna med finalspel blev enligt följande; Årskurs 3: Barca 4 (Noltorp), Årskurs 4: Super-fyran (Kullingsberg 4B), Årskurs 5: Demacia (Lendahl 5A), Årskurs 6: Östlyckeskolan 6B, Årskurs 8: Nolhaga 8B, Årskurs 9: Östlyckeskolan 9C 1.

Se fler bilder från fotbollsfesten i månadagens papperstidning.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

Kommentering är stängd.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.