Christer starkast hemma

Skytte

Christer Fritiofsson, Tämta skytteförening, var kretsens bästa skytt när årets upplaga av Alingsås Tidnings hemmabanetävling i 25 skott liggande banskytte avgjordes.

Christer satte alla skott inom inom 10-ans valör, 20 av träffarna var dessutom innertior. Tre Alingsåskretsskyttar nådde nästan ända fram med sina 249 poäng nämligen Valter Gustavsson, Tämta, Mikael Eriksson, Alingsås och Lars-Åke Andersson, Eggvena-Bråttensby. I de mer propagandabetonade klasserna, omfattande 15 skott, var det en trio Eggvena-Bråttensby-skyttar i täten med Kasper Svensson allra högst med 147 poäng.

Tobias Andersson och Isak Larsson blev tvåa respektive trea.
Alingsås Tidnings hemmabanetävling är en mycket populär och traditionsbunden tävling som kontinuerligt har skjutits på traktens skyttebanor i över 45 års tid. AT-plaketterna är mycket eftertraktade och särskilt guldplaketten som endast delas ut till skytt med det högsta resultatet.

I ÅRETS tävling ställde 73 skyttar upp, en ökning med 20 sedan föregående år. Glädjande var också att nio av deltagarna var kvinnor. Bland 47 skyttar från Alingsås skyttekrets tilldelades AT-plaketten i guld Christer Fritiofsson, Tämta i 25-skottstävlingen och Kasper Svensson, Eggvena-Bråttensby i 15-skottstävlingen.
Varje förening skjuter på sin egen hemmabana. Eggvena-Bråttensby skytteförening som sedan många år saknar egen skjutbana lyckas trots allt hyra in sig på andra banor och samtidigt mobilisera flest antal deltagare, denna gång 17 stycken. Östad skytteförening med tillskott av f d Bergum-skyttar noterade imponerande 15 deltagare.

Tämta skytteförening ställde upp med hela elitgardet och tog en överlägsen lagseger med mycket goda 247,6 genomsnittspoäng på sina fem lagskyttar. Östad tog en hedrande andraplats och de senaste sex årens lagsegrare Eggvena-Bråttensby detroniserades rejält till en tredjeplats.
Skyttar utanför Alingsås skyttekrets tävlar separat i en egen tävling. Tomas Johannesson, Dals-Ed segrade individuellt på 250 poäng med hela 22 innertior. Lagtävlingen vanns av Eda skytteförening.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.