Blir det ett nytt Holmalund?

Sporttankar

André Nilsson och Anthon Gustavsson är redan borta. Allt talar för att Andreas Johansson också försvinner, och kanske har även David Johansson gjort sitt i Holmalund.

Med all respekt för Markus Larsson, Jonny Larsson och övriga nyförvärv, men de är alla oprövade kort på division III-nivå. Att de redan under första året ska gå in och fylla de luckor som nu uppstått är både orealistiskt och för mycket begärt. Jag tror helt enkelt att Holmalund måste inse att de kanske inte är något topplag i trean 2013. Istället handlar det om att hitta ett till stora delar nytt mittfält och bygga upp ett självförtroende hos de som nu blir nyckelspelare, för att på sikt vara med och konkurrera om uppflyttning igen. Ungefär som Magnus Berg och Nicklas Sporre gjorde när de tillträdde som tränare för några år sedan.

Nu är det Nicklas Sporre som har huvudansvaret, och det ska blir väldigt intressant att se hur han kommer att arbeta med Holmalund i år. Det lär visa sig om det var spelarna som gjorde spelsättet eller om det var Nicklas Sporre som beordrade det stora bollinnehavet med mängder av passningar.

Oavsett vilket blir det nog en smärre förändring i Holmalunds sätt att spela nu. Alla som lämnat (eller kommer lämna) är bolltrygga spelare med fina passningsfötter. Men ett evigt bolltrillande på egen planhalva med för stor felprocent i de tekniska momenten lär kosta i insläppta mål så det är upp till Nicklas Sporre att hitta ett spelsätt som passar den trupp han nu förfogar över.

En spelare som skulle kunna bli svaret på en av frågorna är Marcus Heed. Skulle bli förvånad om inte han testas som balansspelare på mitten, i synnerhet om också David Johansson tackar för sig. Heed, som spelat vänsterback ett par år nu har en grym vänsterfot och även blicken finns absolut där. Frågetecknet skulle vara tempot, men det kan komma om han matchas in på mitten redan från början.

Roade mig med att plocka ut en tänkbar elva i Holmalunds premiärmatch till våren, för att jämföra den med höstens fram till kvalet obesegrade lag.

                      HÖSTEN 2012
                          
                            C Skoglöf
S Bülow, R Kovacevic, C Ängberg, M Heed
              D. Johansson, A Gustavsson
A Benjaminsson, A Nilsson, A Johansson
                          A. Stenseke

                        
                   VÅREN 2013

                         C Skoglöf
S Bülow, D Svensson, A Ekman, A Durmic
                     C Ängberg, M Heed
A Benjaminsson, J Borg, J Larsson
                       A Stenseke

Nu är detta en mycket tidig spekulation. Så ta det för vad det är – en mycket tidig spekulation.

…………………………………………..

Till sist vill jag puffa för AT-sportens nya podcast om den lokala sporten som ni kan lyssna på genom att klicka på denna länk.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.