FOTO: PATRIK SKOGLÖW

Alingsåstrio testcyklar VM-banan i norska Hafjell

Sport

I helgens världscuptävlingar i norska Hafjell, hoppas alingsåsarna Dennis Wahlqvist, Isak Jonsson och Jessica Blomqvist visa landslagsledningen att trion är att satsa på inför nästa års VM.
– En bra chans att lära känna banorna, menar Jonsson.

På tisdagseftermiddagen gick bilen mot Hafjell för de tre mountainbikelöftena från Alingsås.
För Dennis Wahlqvist och Isak Jonsson är det kamp i landslagsdressen som gäller, medan Jessica Blomqvist åker dit för att försöka övertyga förbundet om att hon också är värd att satsa på när det vankas VM nästa år.

Formmässigt är det också skilda förutsättningar.
– Det har gått tungt i år, mitt första i U23-klassen. Jag pluggar ju en fyraårig skolgång på tre år och under våren har jag satsat mycket på att städa undan skolan, säger Dennis som ändå känner att formen är i antågande.
– Det började med en tiondeplats på Cykelvasan, sedan kom jag femma på marathon-SM och sedan trea förra helgen i Bockstensturen. Tycker det känns bättre och bättre.

För Dennis är det här andra landslagsuttagningen för året, ett tecken på att man tror på honom inför nästa års VM i just Hafjell. Torsdagen innebär sprint medan det på lördagen vankas cross country.
– Det kommer bli väldigt tufft. Jag körde junior i fjol och detta är klassen bättre. Jag satsar bara på att göra så bra jag kan ifrån mig och har inga speciella mål satta. Det känns bara kul att få köra en tävling av den här digniteten.

För Isak Jonsson har 2013, tvärt emot Dennis, varit ett bra år.
– Jag tycker faktiskt det har gått bättre än förväntat den här säsongen. I fjol hade jag ett litet mellanår där jag satsade mycket på skolan, det var först efter jul som jag kom igång ordentligt igen. Nu har det blivit ett par topp tio-placeringar i Danmark och liknande så det känns faktiskt ganska bra.
För Isak är det här första gången han kör U23 för landslaget och precis som Dennis förväntar han sig tuffa förhållanden.
– Satsar mest på att försöka slå de andra svenskarna och få en bra känsla inför VM. Att ha kört banan innan ger en väldig fördel faktiskt. Man vet ju vad man ska träna på.

Hur är banan?
– Det kommer vara ganska många branta backar och mycket gräsväg som jag förstått det.
Vad tror du om dina chanser?
– Det är klart att man alltid har lite interna förhoppningar sådär men det är riktigt tufft motstånd som väntar. Jag sätter inga direkta mål jag heller.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.