Både Holmalund och Alingsås tog viktiga poäng

Sport

Alingsås IF hittade tillbaka till vinnarspåret på lördagen. 3–2 (2–1) hemma mot Kållered gör att grönvitt nu endast är två poäng efter Lerum på kvalplatsen.

AIF fick en drömstart med 1–0 redan i första matchminuten. Marcus Glännbro fick helt öppet mål och kunde inte undgå att näta. Berat Berisha hade sedan ett bra läge till 2–0 innan Kållered kom in i matchen. Gästerna spelade stundtals ganska fyndigt framåt, även om kvitteringen kom på en frispark som gick direkt i mål.

Mitt i halvleken blev Deniz Aydin kapad och Andreas Glännbro ordnade 2–1 på straff. Efter det var det mest Kållered även om Marcus Davidsson endast tvingades göra en bra räddning.

Efter paus blev det mer eller mindre en enda långt ställningskrig. Andreas Glännbros 3–1 på frispark med 20 minuter kvar gav hemmalaget tillfällig arbetsro, men efter 3–2 på straff med åtta minuter kvar var det skarpt läge igen. Man anade också lite panik i hemmaförsvaret när Kållered lyfte långt i jakten på kvittering.
– Vi är lite för snälla och backar hem och låter dem lyfta. Då blir det jobbigt att spela när vi inte får fast bollen där uppe. Men det var skönt att det gick vägen och nu lever det i allra högsta grad, sa Andreas Glännbro.

I Lerum vann Lidköpings FK seriefinalen med 2–1. Det gör att seriesegern tycks vara vigd åt LFK, medan kampen om kvalplatsen hårdnar allt mer. Nästa match för Lidköping blir när Alingsås IF gästar kommande helg.

I samma omgång tar Holmalund emot Lerum på hemmaplan. Ett Holmalund som på lördagen vann med 3–1 borta mot Fristad. Patrik Elmander ordnade 2–0 i paus med sina två mål innan Andreas Benjaminsson gjorde 3–0 i andra halvlek. Det var andra raka segern för Holmalund och tre viktiga i kampen om att undvika kvalplats mot fyran.

Mer om matcherna i måndagens AT.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.