FOTO: MARKUS LIDEVI
Det blir en fartfest vid Kesberget på söndag.

Sverigeeliten cyklar om poäng i Vårgårda

Sport

Söndagens mountainbike-tävling Vårgårda XCO går inte av för hackor.
På plats vid Kesberget finns stora delar av Sverigeeliten, såväl på dam som herrsidan.

– Vi räknar med ungefär 200 startande. Ett av namnen som sticker ut lite extra är Matthias Wengelin, som är en av de bästa MTB-cyklister vi har på herrsidan i Sverige. Sen vet jag inte om Emil Lindgren (före detta Alingsåscyklist, som slutade på 14:e plats i cross country i VM) dyker upp. Hans tjej kommer ju från Gräfsnäs och man kan alltid hoppas att han kommer till oss för att tävla, säger Mikael Henriksson i arrangerande Vårgårda Cykelklubb.

En av anledningarna till det namnkunniga startfältet är att söndagens race ingår i prestigefyllda Swe Cup.
Efter fyra av sex deltävlingar i elitklassen toppar Erik Karlsson, Göteborg.

Bästa lokala förmåga är Långaredskillen Olof Jonsson, som ligger på 17:e plats. Vad som bör nämnas i sammanhanget är att Olof bara tävlat i en av de fyra tävlingarna.
Totalt ska 18 klasser avverkas, och noterbart är att det i Herrar 50 finns en världsmästare på startlinjen.
– Tommy Olsson som tog VM-guld i H50 nyligen kommer till start, säger Mikael Henriksson, som hälsar att cyklisterna kan vänta sig en riktigt fin bana.
– Vi har haft otur med vädret tidigare år, men den här gången ser det mycket bättre ut. Det är torrt och fint i terrängen och av väderprognoserna att döma ser det ju ut att hålla i sig, säger han.

Det pratas om att Vårgårda XCO ska sändas på nätet, stämmer det?
– Ja, och det är vi väldigt glada för. Vårgårda.nu finns på plats och sänder från halv tio-tiden och fram till tävlingsdagens slut.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.