FOTO: STEFAN SAMUELSSON
Tror på Candidator. Nye vd:n Johan de Verdier, till vänster, och operative chefen Henrik Johansson ser en ljus framtid för företaget.

Nu ska Candidator växa riktigt mycket

jsonslavery

Med ny delägare och ny vd är nu IT-företaget Candidator redo för att växa sig riktigt stort.
– Bolagets storlek ska flerdubblas, säger Johan de Verdier, vd sedan i tisdags.

Framgångssagan Candidator började för 16 år sedan. Företaget har vuxit från år till år. Nu arbetar 66 personer med IT-drift och andra tjänster för små och medelstora företag.
– Vi kommer att vara 70 innan årets slut, säger Henrik Johansson, avgående vd som nu blir operativ chef.

Men det gäller att synas och att vara stor och stark i IT-branschen. Därför öppnade ägarna Joachim Winberg, Christer Johannesson och Henrik Johansson tidigare i år för en ny majoritets­ägare – investmentbolaget Sobro, som sedan i juni äger 60 procent av Candidator.

– Vi är duktiga på IT-lösningar men inte på att expandera bolag, förklarar Henrik Johansson och tillägger att den delen behärskar Sobro och den nye vd:n.
– Det är en förtroendebransch. Man måste ha en viss storlek för att stora kunder ska våga lägga sin IT-drift här, tillägger Johan de Verdier.

Rekryteringen av honom ingår alltså också i den långsiktiga planen att växa, liksom att företaget också har tagit in en ny styrelseordförande, Ronny Roos, som har bred branscherfarenhet.

Både han och Henrik Johansson framhåller att Candidator även framöver kommer att ha sin bas i Alingsås. Här finns bland annat de två datorhallarna, som har plats för fler kunders servrar.

Läs hela artikeln i fredagens pappers-AT och e-AT
e-AT är tidningen direkt i datorn. 15:- för ett dygn. Arkivet ingår. Beställ e-tidningen här >>

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.