Rena mardrömsstarten på kvalet för Holmalund

Sport

Holmalund fick sämsta tänkbara start på kvalet för att klara division III-kontraktet.
Dalen/KFF vann helt rättvist med 2-0 mot ett HIF i brygga.

Frågan innan avspark på Krokslättsvallen var om Holmalund hade lyckats samla energi och självförtroende nog inför kvalrysaren som väntade laget.
Svaret efter 90 minuter var ett stort nej.
– Vi gjorde som vi sa att vi inte skulle göra. Vi bjöd in till närkamper genom korta pass på mittplan, då fick Dalen/KFF chansen att gå in och smälla på där dom var duktiga, konstaterar Daniel Svensson, sittandes på konstgräset efter 0-2 i baken.
HIF började dock piggt, och kanske hade matchen fått en annan karaktär om Anton Stenseke varit lite kyligare i sitt fina läge efter fem minuter.

Istället var det hemmalaget i gult och blått som krigade sig in i matchen med sitt fysiska spel och konstanta löpande.
0-1 fick man dock hjälp med, då en boll in i straffområdet studsade ifrån Christoffer Ängberg och friställde en hemmaspelare.
Med målet tog Dalen/KFF över fullständigt mot ett i skorna nedtryckt Holmalund. Inget i det rödvita spelet fungerade och man kunde inte ens utnyttja det faktum att Dalen/KFF hann bränna en solklar straff sedan Calle Skoglöf gått för bryskt in i en situation.

2-0 kom istället med kvarten kvar till paus, då Martin Karlberg på gränsen till offside slet sig loss, rundade Calle Skoglöf och satte dit bollen.
– Vi är lite ställda och tar inte kampen i första. Vi fick dra långa bollar och dom kom lika ofta tillbaka. Dessutom lider vi av att vi inte fått spela med samma backlinje mer än två matcher i följd. Dom får några frilägen på grund av det, säger Daniel Svensson.

HIF fick lite assistans att ta över matchen i andra då Albin Sabo drog på sig två gula kort. Med en man mer på banan såg man allt starkare ut, men de klara chanserna lös med sin frånvaro.
Först under se sista fem minuterna kom man riktigt nära mål, då Oliver Östlind brände sin chans och Anton Stenseke sköt en meter över, helt fri med målvakten.

I slutändan var det inget snack om att segern var rättvis för Dalen/KFF, och Holmalund satte sig därmed i en mardrömssits direkt.
– Får ju inte förlora första matchen i ett kvalspel. Men nu får vi reflektera i en vecka till och bara in och vinna de sista två matcherna, inget snack om det, säger Daniel Svensson till sist.

9 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Som man bäddar får man ligga

  Tyvärr har klubben misskötts i många år och nu får man betala priset. Seniortränare, fotbollsansvarig, juniortränare, P16 tränare, ordförande. Alla ska sluta… Spelare flyr redan. Man undrar ju vart det ska sluta på pojk/herrsidan??
  Det enda som fungerar är tjej/dam-sidan med stabila ledare/organisation runt lagen.

 2. Instämmer!

  Lika glad som jag blir av att CR och andra reagerar, lika sorgligt är det att man ska behöva göra det, det är 2013. Jag förstår verkligen Tobias frustration.Att vara ledare för ett tjejlag i en förening med en ordförande som uttalar sig på det viset kan inte kännas speciellt inspirerande. 2001 flyttade jag till Alingsås. Som fotbollsintresserad tyckte jag att det var fantastiskt kul att det faktiskt fanns ett lag i allsvenskan. Jag var och såg de flesta hemmamatcher det året .Ett par år senare fick jag i tidningen läsa att Holmen valde att flytta ner damerna flera divisioner för de kostade för mycket pengar. Där och då bestämde jag mig för att inte stötta den klubben något mer. Varken som sponsor, publik eller val av klubb till mina tre barn. Med tanke på ordförandens uttalande tog jag nog rätt beslut.

 3. Instämmer!

  Lika glad som jag blir av att CR och andra reagerar.Lika sorgligt är det att man ska behöva göra det, det är 2013.Jag förstår verkligen Tobias frustration.Att vara ledare för ett tjejlag i en förening med en ordförande som uttalar sig på det viset kan inte kännas speciellt inspirerande.2001 Flyttade jag till Alingsås.Som fotbollsintresserad tyckte jag att det var fantastiskt kul att det faktiskt fanns ett lag i allsvenskan. Jag var och såg de flesta hemmamatcher det året.Ett par år senare fick jag i tidningen läsa att Holmen valde att flytta ner damerna flera divisioner för de kostade för mycket pengar.Där och då bestämde jag mig för att inte stötta den klubben något mer.Varken som sponsor, publik eller val av klubb till mina tre barn.Med tanke på ordförandens uttalande tog jag nog rätt beslut.

 4. håller med CR helt och fullt

  Läste också intervjun med Holmens ordförande och riktigt skönt att känna att man inte är ensam att tycka att vår käre ordförande är ute och cyklar nåt så rejält. För mig som aktiv i föreningen på flicksidan, är det inte direkt en inspiration att skicka med till våra tjejer. Herr ordförande kanske borde kanske få en eloge för att det så tydligt nu visas upp hur illa resursfördelningen i klubben ser ut..,

  på lördag väntar kval för både dam och herr på Alströmervallen. Jag är där och hejar på både herr och dam, hoppas vår kära styrelse orkar stanna kvar till damernas match på eftermiddagen

 5. Håller med till fullo.

  Håller också med CR i damlaget. Går man upp i Div.1 ska man absolut ha bättre förutsättningar. Inte fler bingolotter.Tjejerna har ju gjort en kanonsäsong med Rosen vid rodret. Bingolotterna kan väl killarna i herrlaget sälja.

 6. Bedrövligt uttalande från Holmalunds ordförande

  Refererar till intervjun i onsdagens AT med Holmalunds ordförande. Uttalanden om att det nästa år kan skilja tre divisioner mellan dam och herr kommer inga omfördelningar av resurser ske, ökade kostnader för damlaget får lösas internt osv samt det värsta av allt ”man kan inte säga nej, ni får inte gå upp” gör att man som fd damspelare i Holmalund ser rött. Varför ska det vara så svårt att göra en satsning på damerna? Visa att föreningen är stolt över den fantastiska säsong som damlaget gjort? Tar damerna klivet upp i div 1 är det ett jättelyft för dam- och flickfotbollen i Aingsås, SJÄLVKLART ska de ges bättre ekonomiska förutsättningar från föreningen. Att genom ett avancemang till division 1 belönas med att sälja fler bingolotter mm är ju rent ut sagt ett hån Det borde vara en självklarhet att skära ner på herrarnas budget å låta de sportsliga resultaten tala för sig själva. Damlaget har ju redan en gång fått betala ett alldeles för högt pris när de fick börja om flera divisioner nedåt i seriesystemet. När de nu kämpat sig tillbaka ska de väl ges alla möjligheter att fortsätta utvecklas. Låt de sportsliga resultaten tala och ge damerna en chans!!!!

Kommentering är stängd.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.