Vem ska göra målen i Holmalund?

Sporttankar

Holmalund är årets stora lokala kvalförening. I morgon lördag lirar både damerna och herrarna viktiga matcher i Göteborg.
Herrlaget är först ut med avspark 14.00 borta mot KFF/Dalen. Givetvis en nyckelmatch, men det gäller å andra sidan alla tre återstående fajter.

Den stora frågan är vem i Holmalunds IF som ska göra målen i detta kval. Bollen måste in helt enkelt, men sista sparken har saknat kvalité egentligen hela säsongen.
Sebastian Mårtensson stannade på åtta baljor, men då ska man komma ihåg att tre kom mot Kållered hemma och två mot Vara borta. Alltså bara tre mål kvar efter det och ”Sebban” har inte varit den notoriske målskytten. Dessutom har han lämnat Holmalund för fullt fokus på Alingsås Hockey.

Delade tvåor i interna skytteligan blev Anton Stenseke och Jonny Larsson. Den senare har blixtrat till då och då under året och visat att han i sina bästa stunder är en spelare som gör skillnad även i division III. Men jämnheten har saknats och att han efter ryggproblem i några veckor nu ska gå in och skyffla in mål i kvalet är att begära för mycket.

Då står hoppet till Anton Stenseke – åtminstone i första matchen då Patrik Elmander är bortrest. Stensekes fyra fullträffar i serien är egentligen för lite för en spelare av hans kaliber, men som vanligt har han missat ett helt koppel av matcher på grund av skada. Hans skadehistorik gör också att det sällan blir kontinuitet i träningen, och han har tidigare sagt att han givit upp drömmen om spel högre upp i seriesystemet och att han inte vet hur länge han orkar och vill spela fotboll överhuvudtaget. De tankarna väcker frågan om Anton Stenseke har den rätta lidelsen för att skjuta kvar Holmalund i trean? Finns den hundraprocentiga inställningen och fokuseringen där?
Det kan den givetvis göra, men efter en brokig säsong och en ännu brokigare karriär är det för mig inte någon självklarhet. Resonemanget är ingen kritik till Anton, utan bara en naturlig frågeställning om en spelare med den bakgrunden.

Senare på lördagen är det damernas tur att kliva in i handlingen. Bortamatch mot Vallen står på programmet och att HIF är favorit är det inget snack om. Jag skulle inte bli förvånad om Holmalund vinner med typ 4–0, och sedan kör över Lindome nästa vecka med samma siffror av bara farten.

Att Michael Roséns gäng är moget för division I råder det inget tvivel om.  Skrattmatcherna har varit många den gångna säsongen och att laget suktar efter nya utmaningar är ingen underdrift. Ett år till i division II skulle vara förödande för tjejernas utveckling, men i min bok är risken tämligen minimal att så blir fallet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.