Alingsåskvartett spelar Europafinal i Spanien

Sport

Alingsåsgrabbarna Sebastian Mårtensson, Håkan Petersson, Mattias Andersson och Joakim Andreasson har ett par spännande dagar framför sig.
I går lämnade kvartetten Sverige för att spela Europafinal i Q Scramble.

När AT-sporten får tag på Håkan Petersson är han i full färd med att packa sin resväska inför äventyret på spansk mark.
Tillsammans med sina lagkompisar väntar 36 hål på Mar Menor Golf Resort & Spa, där de tre bästa lagen av totalt 26 stycken belönas med en plats i Världsfinalen i Sydafrika.
– Självklart hoppas vi gå hela vägen, men samtidigt måste allting klaffa om vi ska ta oss dit, säger Håkan Petersson.

Vad krävs för att lyckas med det?
– Vi måste ner runt 20 slag under par, netto, för att vara med i fajten. I och med att vi har lågt handicap så kommer det bli tufft, men absolut inte omöjligt. I de tidigare tävlingarna har vi legat runt minus 17, 18.

Vad är Q Scramble för tävling?
– Den är öppen för alla och tävlingsformen är scramble. Det innebär att samtliga slår ut från tee, och att alla sedan spelar vidare från den bästa bollen så att säga. Sebastian slår riktigt jäkla långt och har mandat att chansa lite grand från tee (skratt). Jag och Jocke är vassast i närspelet, och framför allt puttningen. Mattias är ganska allround.

Det låter som en bra mix?
– Absolut. Dessutom känner vi ju varandra sedan tidigare. Vår absoluta styrka är kanske ändå sammanhållningen. Vi har grymt kul tillsammans.

Håkan berättar att laget kvalificerat sig till Europafinalen genom att spela två stycken tävlingar på svensk mark. I den senaste, Regionfinalen på Sands GC i Jönköping, slutade kvartetten på andraplats.
Petersson och kompani var inte långt efter vinnande lag, som knep en plats i Världsfinalen.
– Lite surt var det, men vi får se till att ta oss till finalen nu istället, säger han.

I dag fredag spelar alingsåsarna sin inledande rond, och på lördag är det dags för de avslutande 18 hålen.
– Är vi hyggligt med efter första dagen är det bara att gå ut och ösa så mycket som möjligt, hälsar en optimistisk Håkan Petersson.
Första ronden spelas på El Valle Golf Resort och den andra på Alhama Signature Golf.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.