ASLS tvingas tacka nej

Simning

I helgen avgörs Höstsimiaden i Nolhaga. En tävling som arrangeras av Alingsås Sim & Liv och Västsvenska Simförbundet. Cirka 1500 starter kommer genomföras, men det hade kunnat vara fler. Anledningen är att simhallen är för liten, säger Ann Mårdbrink.

– Totalt har vi fått in 2200 anmälda starter, men av dessa har vi tvingats säga nej till 700 stycken. Allt på grund av att vi helt enkelt inte klarar av fler deltagare rent logistiskt. Hade vi haft tillgång till ytterligare två banor så hade det inte varit några problem, säger huvudtränare Ann Mårdbrink.

Du låter upprörd?
– Klart man blir det. Här pratar man om att främja ungdomarna, men istället så sätter kommunen krokben för dom. När simhallen ska byggas om så har vi påtalat vikten av att verkligen utöka med två banor, men vi har inte fått gehör från beslutsfattarna. Det tycker jag är för dåligt, framför allt med tanke på att det drabbar ungdomarna.

Ann Mårdbrink säger dock att hon och föreningen siktar på att göra helgens tävling till den bästa någonsin.
– Det enda vi kan göra är att upprätthålla vårt goda rykte som en bra arrangör, säger ASLS huvudtränare till sist.

I Höstsimiaden deltar simmare från 2001 och yngre.

FOTNOT: Byggnationen av simhallen inleds, om allt går enligt plan, hösten 2014. Arbetet beräknas ta ett år och tre månader.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.