Foto: BOSSE ÅSTRÖM
LOJAL. Trots att han inte har fått spela en enda minut i årets elitserie försöker Alexander Johnsson bidra med så mycket han kan varje träning och varje match.

Skrev historia i Spanien

Sport

Snacka om att vara bäst när det gäller.
Håkan Petersson och hans lagkompisar låg femma efter den första dagen i Europafinalen i Q Scramble. När dag två var avklarad stod dom överst på pallen.
– Detta är ju helt galet, säger han till AT.

Inför avresan till Spanien hade Håkan Petersson, Joakim Andreasson, Mattias Andersson och Sebastian Mårtensson ställt in siktet på topp tre och en plats i Världsfinalen i vår.
Men efter första speldagen på El Valle såg det inte speciellt ljust ut:
– Det var otroligt varmt och dessutom blåste det mycket. Vi hade precis som många andra lag problem, och vi trodde nog att vi spelat bort våra chanser. Men Matte (Andersson) klev fram när det behövdes som mest och räddade upp scoren med en långputt och en grym chipp, säger Håkan Petersson.
Hur tänkte ni inför rond 2 på Alhama?
– Banan som sådan är lång, vilket passade oss väldigt bra. Målet var att ta oss upp till andraplatsen, vilket skulle innebära en så kallad Shoot out om segern mot ettan. Även om förutsättningarna om möjligt var ännu tuffare på lördagen spelade vi riktigt bra golf. Alla levererade verkligen.

Tack vare imponerande spel av Alingsåskvartetten tog man sig hela vägen till Shoot out.
– Där gjorde vi och ett annat lag upp om totalsegern på ett par fyra-hål, och redan efter utslagen hade vi ett stort övertag. Vi var bara 70-80 meter från green och det blev egentligen aldrig någon större dramatik, säger Håkan, som fick äran att sätta birdieputten från cirka två meter.
– Det blev ett rätt gött jubel när bollen rullade i koppen, fortsätter han med ett skratt.
Antar att ni firade på bra efteråt?
– Ja, det blev en blöt natt. Vi var ett gäng på 15 personer som gick på nattklubb, och var väl hemma runt fem på morgonen. I dag (läs söndag) är det lite tungt.

Tack vare segern på spansk mark belönades Petersson och kompani med en plats i Världsfinalen och 30 000 kronor.
Pengar som kommer att gå till flygbiljetter.
– Tre av oss pluggar ju, och det kanske kan bli svårt att få ledigt. Men jag hoppas att vi kan komma iväg, det skulle vara hur stort som helst att få spela en Världsfinal med det här underbara gänget, hälsar Håkan Petersson.
Finalen i Q Scramble avgörs i mars 2014 i Sydafrika.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.