FOTO: PATRIK SKOGLÖW

Ängberg kvar i Holmalund

Sport

Holmalund får behålla en viktig kugge inför nästa säsong. Lagkaptenen Christoffer Ängberg har bestämt sig för att fortsätta i klubben.
– Det känns helrätt nu när jag tagit beslutet, säger 28-åringen.

En skadefri Christoffer Ängberg tillhör de bästa fotbollspelarna i Alingsås, det har Sollebrunnskillen visat under sin sejour i Holmalund. Nu är det också klart att han fortsätter i HIF, och hamnar alltså inte i Alingsås IF.

– Den största anledningen är att jag trivs så bra i laget. Sen har jag även pratat mycket med ”Dessa” (Andreas Nilsson, ny assisterande tränare) och det verkar som att han och Teddy har en bra plan för nästa säsong, säger Ängberg, som också menar att han kände ett ansvar som lagkapten.
– Man vill ju ta sitt ansvar när man ramlar ner. Jag vill ha revansch och försöka gå upp igen, även om det alltid är väldigt svårt att vinna en serie.

Holmalund har tappat Jacob Borg till Gerdsken, men i övrigt kan det bli så att alla stannar. Jonny Larsson och David Johansson funderar fortfarande på AIF, och Örjan Grunnegård kan enligt uppgifter till AT-sporten vara på väg tillbaka till moderklubben Sollebrunn.
– Men jag tycker ändå att det ser bra ut inför nästa säsong. De flesta verkar stanna som det ser ut nu och vad jag har förstått kommer vi att träna mycket. Tränarna har pratat om att det är hårt jobb som krävs och det är en inställning jag trivs med. Så jag tror det finns bra chanser att vi kan göra nåt riktigt bra nästa säsong.

Angående David Johansson räknar han med att ta ett beslut innan jul.
– Jag var nere och kollade läget med AIF för en tid sedan, mer var det inte. Ingenting är klart kring var jag kommer spela någonstans nästa år, säger han.
När vill du ha ett beslut klart?
– Det kommer ske under veckan.
Vilka väljer du mellan?
– Det står mellan Holmalund och AIF. Det lutar väl åt något håll men mer vill jag inte säga i dagsläget.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.