Framgångar för simklubbarna

Simning

Årets första simtävling, Lega Cup, avgjordes i Åby Simhall i Mölndal. På plats fanns deltagare från såväl Alingsås Sim- & Liv som Simklubben Alingsås.

För ASLS del blev det 35 starter, och dessa genererade i 21 personliga rekord och fem medaljer.
De fyra bronsen fixade Hampus Klebom på 25 meter frisim på tiden 18.46, Tuva Gustavsson på 25 frisim på tiden 17.40, Isabelle Ranch på 25 bröstsim på tiden 24.55 samt Emilia Esborn på 50 bröstsim på tiden 45.89.

Kronan på verket var att Hampus Klebom fick kliva överst på prispallen, och ta emot en guldmedalj på 25 meter bröstsim. Tiden, 22.15, var nytt personligt rekord med 3,3 sekunder.
Övriga simmare som var med: Hugo Freij, Noel Bohlin, Ebba Söderberg och Hanna Rohrmüller (simmade 50 meter bröstsim), Jesper Figas, Arvid Lindmark och Christoffer Vandija simmade 50 meter frisim medan Nathalie Sahlin kom till start på 25 meter bröstsim. Flera av dessa slog också nya personliga rekord.
– Det är en positiv trend att vi har unga simmare som är ute och tävlar. Ett tecken på det är att vi förra året inte hade med någon simmare alls i Lega Cup, och nu hade vi med tolv stycken, säger Ann Mårdbrink.

Simklubben Alingsås var också på plats i Mölndal, och för deras del blev facit 26 personliga rekord på 38 starter.
Totalt simmade Simklubbens deltagare hem fem medaljer; två guld, ett silver och två brons.
Guldmedaljerna kneps av Noah Emanuelsson på 50 ryggsim i 11-årsklassen (tiden 40,73) samt Ellinor Olesen på samma distans i F12-klassen. Segertiden skrevs till 40,41.
Övriga medaljörer var Teodor Linn (silver på 50 fritt i klassen P11), Noah Emanuelsson (brons på 25 fjäril i P11) samt Erik Hjorth (brons på 25 fjäril i P12).

Noterbart är att Jonathan Östbye, 9, debuterade för första gången på en tävling utanför Alingsås. Jonathan simmade tre distanser, vilka alla gav utdelning med nya personliga rekord.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.