FOTO: PATRIK SKOGLÖW

Positiva tongångar i både Gerdsken och Holmalund

Sport

Gerdskens BK må vara nykomling i fyran. Men laget känns ändå tillräckligt bra för en topplacering, vilket även tränare Niklas Andersson skriver under på.
– Med en bra start och lite flyt kan vi nog vara med och hugga där uppe, säger Andersson.

Gerdsken har fått behålla hela stommen i det lag som sopade hem division V förra säsongen. Sedan dess har Niklas Andersson räknat in fyra nya spelare som alla förstärker laget. Jacob Borg från Holmalund samt AIF-trion Marcus Glännbro, Simon Preissler och Robert Ellis.
– Fyra väldigt bra nyförvärv och vi känns starkare som lag nu än i fjol. Dessutom är jag väldigt nöjd med ledarstaben, Nicklas Sporre känns klockren som assisterande så detta kan bli hur bra som helst.

GBK ligger på tre boll- och ett fyspass i veckan, och så gott som alla är med och kör för fullt.
– Denis Zeneli har haft problem med ljumskarna i över ett år, men nu ska han få kortison så vi hoppas att det ska hjälpa. Och Farzat Omidi ska in och kolla sitt knä som han haft lite ont i, men i övrigt ser det väldigt bra ut.
Gerdsken nämns av många som en nykomling att ta på största allvar i division IV. Niklas Andersson nekar inte heller till att det finns möjlighet till en riktigt bra placering.
– Jag tror det kommer bli en tuff serie med ett getingbo om de första platserna. Holmen, Annelund, BAIK och Byttorp är säkert med på övre halvan, och Göta blir absolut inget stryklag. Men med en bra start och lite flyt kan vi nog också vara med och hugga där uppe.

Även Holmalund har varit igång med träningen sedan efter helgerna. Fyra pass i veckan står på agendan för nya tränarparet Teddy Lucic och Andreas ”Dessa” Nilsson.
– Jag tycker det ser riktigt bra ut, och för egen del är det framför allt väldigt roligt. Trodde inte att jag skulle tända så mycket på att vara tränare men det är verkligen skitkul, säger Andreas Nilsson, som är nöjd med samarbetet med Teddy Lucic.
– Vi har samma syn rent fotbollsmässigt och dessutom är Teddy väldigt lätt att ha att göra med. Han får utrymme för sina idéer och jag för mina.
För någon vecka sedan anslöt Anthon Gustavsson från FC Trollh��ttan medan HIF riskerar att förlora både David Johansson och Jonny Larsson till Alingsås IF.
– Anthon är en riktig kvalitétshöjning, både på och utanför plan. Det är inget att snacka om, säger Nilsson, som även är nöjd med spelarmaterialet i stort.
– Även om vi tappar någon till AIF tycker jag att det ser bra ut. Det finns också flera duktiga juniorer som tränar med oss efter ett rullande schema.

    Dela innehållet

    Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.