HIF har skaffat sig rätt förutsättningar

Sporttankar

Holmalunds trupp inför division I-äventyret är nu att betrakta som klar. Och även om Sofia Andersson inte blev den där extra kryddan tror jag att Michael Roséns lagbygge har det som krävs för att etablera sig på på den nya nivån.

……………..

Redan efter den avslutande kvalmatchen som gav division I-platsen har Holmalunds tränare Michael Rosén pratat om att målsättningen är att bli ett topplag även i division I. Klubben har också visat att den är med på Roséns linje, då flera starka spelar anslutit.

Iris Kadric och Sofia Andersson hade givetvis varit den där extra grädden på moset, men även om HIF inte lyckades ro i land någon av dem ser det ruskigt bra ut. Antonia Ferm Sandberg och Emelie Johansson borde rimligen bidra med en hel del i det offensiva spelet, och Katti Ölvebo ser ut att få en roll på det centrala mittfältet.
– Vi har ett så starkt försvar så vi behöver inte röra i det och sätta in Katti som mittback, sa Michael Rosén efter helgens match mot Kungsbacka.

Givetvis ett kvitto på att han tror stenhårt på Sara Svensson och Lina Persson, och även i min bok ska den duon vara stabil också i division I. Dessutom kan Katti Ölvebo balansera upp laget från sin sittande mittfältsposition. Hon har mängder av rutin och kan bli en grym bollmagnet centralt i banan, och har därifrån också större möjlighet att påverka det offensiva spelet än hon hade haft som mittback.

……………..

Utöver de tre nämnda nyförvärven har ett helt gäng andra tjejer anslutit. Bara det faktum att många vill till Holmalund tyder på styrka, och givetvis blir laget bättre med alla nya tjejer. Även om inte alla tar en startplats i division I bidrar de med konkurrens och sparring på träningar och från bänken.

Faktum är att erfarenheten från division I är tämligen liten i Holmalund. Om laget ska lyckas slå sig in i toppen kommer det krävas att flera spelare tar ytterligare ett steg i utvecklingen och anpassar sig till den nya nivån. Och med den här truppen och organisationen tror jag att klubben arbetat fram rätt förutsättningar för att så ska bli fallet.

                                                                        

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.