FOTO: SUSANNA MICHELSEN  DEN INTERNATIONELLT kända foto- och videokonstnären Maria Friberg, t.v, tillsammans med Leigh Conner från galleriet Connersmith i Washington, D.C.

Svenskar visar konst i Washington

AT i Washington

Lördagen den 15 februari var det vernissage för den framgångsrika svenska konstnären Maria Fribergs utställning ”between solitude and belonging” på ett av Washingtons mer prestigefyllda gallerier, Connersmith

Ungefär samtidigt öppnade American Botanicals: Mid Atlantic Native Plants” på The United States Botanic Garden, en utställning med originalmålningar och teckningar från boken  ”American Botanical Paintings: Native Plants of the Mid Atlantic, som snart publiceras. Två konstnärer med svensk anknytning deltar i utställningen, svenskfödda Berit Robertson och Clarissa Bonde, som var gift med nu bortgångne greve Peder Bonde.  

Maria Friberg  är en av Sveriges internationellt mest kända foto- och videokonstnärer. Det är hennes fjärde soloutställning på Connersmith Hon visar just nu även sina arbeten i Konsthallen på Bohusläns museum Bohusläns museum i Uddevalla. Friberg föddes 1966 i Malmö, men är baserad i Stockholm, och har studerat vid Kungliga Konsthögskolan. Hennes konstverk återfinns bland annat på Moderna Museet och Nationalmuseum i  Stockholm; Göteborgs konstmuseum; The Phillips Collection, The Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, och the National Museum of Women in the Arts i Washington, D.C.; The Brooklyn Museum of Art i Brooklyn; The Denver Art Museum i Denver; The Tampa Museum i Tampa, Florida; Fotomuseum Winterthur i Zürich; och Museo Fortuny i Venedig. Utställningen på Connersmith pågår fram till den 29 mars.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det