Foto: BOSSE ÅSTRÖM
Antonia Ferm Sandberg tog själv kontakt med Holmalund och ville återvända till klubben. Hon har tränat stenhårt efter att ha varit ifrån fotbollen ett tag, och siktar på en plats i startelvan när Holmalund inleder seriespelet mot Mariestad.

Tillbaka i rampljuset

Sport

För några år sedan var Antonia Ferm Sandberg en fruktad anfallare i Holmalund och gjorde över 50 mål när laget vann division III. Nu är hon tillbaka på Brogårdsvallen, och hon bidrar gärna med en och annan fullträff även den här säsongen.

– Några mål vill jag göra, men det beror också på hur mycket jag får spela, säger 24-åringen ödmjukt.
En ung Antonia Ferm Sandberg hann med att göra A-lagsdebut i Holmalund redan förra gången klubben låg i division I. Då blev det emellertid mestadels spel som inhoppare, men när HIF gjorde en nystart i division III var hon lagets klart lysande stjärna.
Hon bokfördes för över 50 mål när Holmalund tog steget upp i division II.
Det blev ytterligare ett par säsonger rödvitt innan hon gav sig ut på andra äventyr. En säsong i Sollebrunns AIK följdes av två i division I-laget Qviding. Men i fjol saknades motivationen och Antonia valde att ta ett break från fotbollen.
– Jag tröttnade på pendlandet och tyckte inte att fotboll var särskilt roligt längre. Så jag åkte ut och reste istället, och det var nog nödvändigt att komma ifrån fotbollen ett tag för att få tillbaka gnistan.

Hemma i Sverige igen ringde Qviding i höstas och ville ha Antonias hjälp de sista matcherna. Laget åkte visserligen ur ettan, men Alingsåstjejen hittade ändå glädjen till fotboll igen. Hon bestämde sig för att återvända till Holmalund och tog själv kontakt med Michael Rosén.
– Jag ringde honom tidigt, redan innan deras kval var klart. Jag ville till Holmalund igen, säger hon.

Var det satsningen som lockade?
– Jag visste inte om den då när jag ringde, så att Holmalund gör en satsning blev som en bonus. Men det är skitroligt, och jag är jättetaggad på att köra på.
Antonia bor i Alingsås och studerar till ekonomiassistent på distans. Vid sidan av skolarbetet lägger hon mycket tid på träningen.
– Eftersom jag kom från ett uppehåll hade jag tappat lite fysik. Men jag har faktiskt inte missat en enda träning på försäsongen så jag börjar komma ikapp, säger hon, och påpekar att den tuffa konkurrens som råder i Holmalund eldar på träningsviljan.
– Man måste ge allt på varje träning för att visa att man vill vara med och spela. Det är stenhård konkurrens på varje position. Men det är bara bra, det var länge sedan en försäsong var så här rolig.
Det är inte många spelare kvar i laget sedan Antonias förra sejour i klubben. Men hon har trots det inte haft några bekymmer att komma in i gänget.
– Jag känner en del sedan tidigare och jag är väldigt social av mig, så det har inte varit några problem. Det är jättegoa tjejer i laget, och vi har roligt tillsammans.

Holmalund har gjort bra resultat på försäsongen och tränare Michael Rosén gick tidigt ut med en förhållandevis offensiv målsättning. Men Antonia tycker att det finns fog för att tro på en bra placering.
– Vi har mött en del division I-lag och visat att vi borde vara på övre halvan. Och Michael är en jättebra tränare. Han har ett syfte med allt han gör och är även duktig på individuell coachning, så han passar mig väldigt bra, säger Antonia, som helst spelar som central anfallare i det 4-3-3-system som Rosén praktiserar.
– Där trivs jag bäst, men jag kan även spela ytter. Men vi har många duktiga anfallare så jag vet inte hur mycket jag kommer att få spela. Men jag siktar på att ta en startplats.
Och på att göra några mål, antar jag?
– Det har gått lite trögt på försäsongen, men det är klart jag vill göra mål. Men vi har haft väldigt många olika målskyttar i träningsmatcherna och det är en stor styrka.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det