Favoriterna vann – och hyllar banan i Vårgårda

Sport

Efter en heldag vid Kesberget kunde till slut vinnarna i elitklasserna koras. Och det blev väntade segrare, då Matthias Wengelin och Jenny Rissveds var först över mållinjen.

Det var utan tvekan störst dramatik i damklassen. Jenny Rissveds ryckte tidigt åt sig en ledning och såg ut att ha kontroll på de jagande tjejerna. Men mitt i loppet tröt Jennys krafter samtidigt som Kajsa Snihs, IK Jarl, bara ökade farten. På näst sista varvet var Snihs ikapp och förbi, och nu skulle hon bara ta sig i mål också.

Men hon hade inte marginalerna med sig utan en punktering gjorde att Jenny Rissveds kunde återta ledningen, medan Kajsa kämpade sig i mål på en andra plats.
– Kajsa skulle ha vunnit i dag, men allt kan ju hända i den här sporten, sa Jenny Rissveds, som dragits med en förkylning i veckan.
– Jag hoppas att jag har kört den ur kroppen nu med det här loppet, för jag vill inte vara så här dålig i fortsättningen, sa hon med ett skratt.

Storstjärnan passade också på att hylla arrangörerna.
– Detta var en jätterolig bana och en stor skillnad från när jag var här senast. De har fått in en del internationella inslag och det märks att de har lagt en del tid på banan. Den var både snabb, tuff och teknisk, så det var jättekul.

På herrsidan handlade det från start till mål om Matthias Wengelin. Visst jagade Järfällas Calle Friberg, men något allvarligt hot mot segern var han aldrig.
– Det kändes som jag kommit in i andra andningen mitt i loppet, men då fick jag rapporter om att Calle närmade sig. Då var det bara att försöka bita ihop och öka och jag fick verkligen ge allt i dag. Det var full gas hela vägen in som gällde, sa Matthias efter målgång.

Även Wengelin var imponerad över det jobb som Vårgårda CK svarat för inför söndagens tävling.
– Kul med en riktig bana i Sverige för en gång skull. Den har allting som krävs och tävlingen är verkligen värd att vara UCI-klassad.

Mer från tävlingen i tisdagens AT.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det