HIF starkast i derbyt

Fotboll

Holmalund var effektivt nog att besegra Gerdsken på bortaplan. 1–3 (1–1) slutade fredagskvällens match inför 768 åskådare på Gerdskenvallen.
– Fotbollen är inte alltid logisk, sa GBK-tränare Niklas Andersson.

Efter en trevande inledning som mest innehöll glidtacklingar på den blöta gräsmattan tände matchen till efter tio minuter när Holmalund fick straff. Jacob Borg glidtacklade i det egna straffområdet och liggandes fick han bollen på armen.

Anton Stenseke var säkerheten själv från elva meter, men efter gästernas ledningsmål var det GBK som tryckte gasen i botten. Med bra passningspel och mycket löpningar sårade man Holmalund gång på gång, och inte saknades det chanser heller. Ett gäng farliga fasta situationer, ett par skott utifrån samt ett stolpskott från Alexander Profozic avverkades innan den logiska kvitteringen kom. Och det var Profozic som fick revansch på sig själv när han dundrade upp en frispark i nättaket.
Efter det hade Lars-Petter Björk två bra lägen, varav det ena tog i stolpen, och Alexander Profozic hade en något missriktad lobbnick. 

I andra halvlek fick Gerdsken inte alls samma tryck mot Holmalund. Visserligen hade hemmalaget bollen mest, men HIF, med Christoffer Ängberg i spetsen, vann de viktiga duellerna på egen planhalva och höll tämligen rent från målchanser.
Istället var det gästerna som tog ledningen. Andreas Benjaminsson fick mycket turligt fram bollen till Dejvid Hassan, som rundade Erik Andersson och satte bortaledningen i nät.

Gerdsken försökte flytta fram positionerna för att få till en kvittering, men hade svårt att komma till offensivt. Tobias Anderssons frispark som gick via muren och i överkanten av ribban var det bästa läget.

Holmalund dödade istället matchen när Oliver Östlind rann igenom och satte 3–1.
– Riktigt starkt att komma tillbaka och vända det till något positivt efter en så dålig första halvlek. Och i ett derby är det skit samma hur det ser ut, det är tre poäng som räknas och detta var en oerhört skön seger, sa Christoffer Ängberg.

 • Jonas Mökander
16 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Pengar hit o dit! De enda som e helt säkert om pengar inom fotbollen är att det saknas över 100 domare i Västergötland denna säsongen och domarna e dom enda som med säkerhet får betalt efter varje genomförd match 😉
  Så därför e de bara o gå in på VFF´s sida o anmäla er allihopa 🙂

 2. Svar: Patrik 2014-06-15 Kl: 23:05
  Återigen ute och cyklar Patrik. Inte heller Glännbro har ersättning. Det är ryktesspridare som du som skapar dessa fantastiska osanningar. In i matchen nu och prata fotboll.

 3. Mycket snack….
  Patrik, vad har ett ev. bud på Glännbro med det och dem spelarna som det diskuterats om här att göra?

  Återigen, ni som skriver att ni tror en massa saker, lägg ner med det när ni inte vet fakta.

  Sen kan man ju även ställa frågan vad det är som diskuteras. Om Holmalund eller Alingsås betalar en massa pengar för spelare/tränare så är ju det deras ensak. Jag vet bara hur det är ställt i GBK och det finns väldigt många som tror att det vet en massa saker baserade på rykten som florerar.

  Att dessutom tro att vi som är ledare runt laget får pengar kan ni sluta sprida ut då det inte ligger någon sanning i det. Vi är med för att vi tycker det är jäkligt kul och att vi har en fantastisk stämning i GBK.

 4. Jimmy – lägg ner
  Du ljuger. Och det vet du om själv. GBK:s mastiga bud på Glännbro är allmänt ute på stan. Naivt att beskydda. Öppenhet är det bästa, Jimmy.

 5. Avundsjuka?
  Tommie: Vad är det för pinsamt med att ha många ledare? Är du avundsjuk och vill vara med i den härliga gemenskapen månne?

  Och till er andra så är det väldigt dumt att skriva vad ni tror. Precis som TJ skriver så är har de omskrivna spelarna inget betalt, så att sitta och skriva en massa osanningar blir ju bara löjligt.

 6. Betalt
  Erik har i alla fall aldrig haft betalt i Holmalund… Tror mig veta att en del spelare i Gerdsken har ganska bra betalt! Men de är säkert där för de goa kompisarnas skull.

 7. Pengar
  Pengar inom gärdsgårdsfotbollen är inom de flesta föreningar borta sedan det glada 80-90 talet. Många ledare och tränare sitter säkert på resersättning och lite lön för sina timmar de lägger. Synd att ankdammen regerar i Alingsås. Ett stadslag skull kunna spela i minst div 2. Nästa år kanske det blir 6 derbyn i div 4.

 8. Svar: Patrik 2014-06-14 Kl: 07:34
  Bäste Patrik
  Vill bara göra klart för dig att varken Erik eller Kristoffer har ersättning vilket du tror det eller ej. En del spelare vill bara tillhöra ett gott gäng och ha roligt. Skönt att det fortfarande existerar.

 9. Fotbollsvänner
  Varför är det ingen som diskuterar kvaliten på fotbollen i Asås? Bättre förutsättningar än nånsin, spelare tränar mer men kvaliteen går lodrätt nedåt. Känns som de flesta föreningar i stan jobbar på det men kanske på fel sätt. Alingsås sprudlade av fotbollstalang under 80 o 90 tal vad hände??? Vad gjorde man rätt då som görs fel nu? Ser man på gårdagens match med objektiva ögon så höll den mycket låg kvalite. Den som tycker annat blundar isf över situationen.

 10. Ordspråk
  I Holmalund lägger vi pengarna på ledare, i Gerdsken på spelarna. Tror ni på allvar att Erik Andersson och Kristoffer Profozic inte har betalt?

 11. Kul att det är liv i fotbollen i stan igen!
  Många ledare tyder väl mer på ett stort engagemang kring föreningen?
  Jag tycker det är fantastiskt kul att det börjar bli lite liv i derbyna igen. En sak som gladde mig extra mycket idag var att se Dejvid Hassans form efter att ha blivit sparkad från AIF för ett år sedan till att leda skytteligan i division 4 och bevisa kvalitéer som hade räckt långt i div 3.
  Nu hade AIF behövt honom mer än någonsin.
  Alltid kul att följa när en spelare vänder motgång till framgång.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det