FOTO: MIKEY LENNARTSSON

Jarl matchvinnare för HIF

Fotboll

Moa Jarl gästspelar som bekant i Holmalund när hon är tillfälligt hemma från utlandsstudierna.
På söndagen blev hon stor matchvinnare när HIF vann med 2–1 (1–0) mot Skoghall.

Med bara minuten kvar klev Moa Jarl in som matchvinnare för sitt Holmalund. Med känsla och precision satte hon bollen i krysset från 20 meter och därmed var HIF:s sjunde seger för säsongen ett faktum.

– Moa har blivit viktig för oss under tiden Katti Ölvebo inte kunde vara med. I sådana här matcher, kämpamatcher, är hon en riktig krigare med ett pannben som en noshörning. Det är just när spelet gått knackigare som hon verkligen klivit fram och varit kanon, berömmer Michael Rosén sin segerhjälte.

Holmalund kom till spel i Skoghall med en något tveksam formkurva i bagaget, men med Katti Ölvebo tillbaka som bolluppsamlare på mitten såg det bättre ut än på länge.

– Jag tycker det här var ett kliv i helt rätt riktning för oss. Man ska veta att det inte var lätt att spela fotboll här, det är en ren potatisåker dom har i Skoghall som bara backar hem och slår långt.

Maria Sjöberg spräckte nollan i den första halvleken sedan Antonia Ferm Sandberg vänt bort sin försvarare och serverat sin lagkamrat på ett fint sätt.

Holmalund fortsatte dominera matchbilden men en av Skoghalls långa missiler gav utdelning.

– Vi äger matchen i det läget men en boll får en felstuds och friställer deras spel, självklart gav det Skoghall luft under vingarna, säger Rosén vidare.

Hemmalaget, som tränas av förre HIF-tränaren Henrik Hermansson, gav de röda en fortsatt hård match men Michael Rosén säger att han kände sig säker på seger.

– Precis innan Moa satte 2–1 sa jag ”det skulle vara gott om vi trädde in den i krysset nu”, haha! Det var en match med enormt mycket kamp där domaren skötte det hela på ett bra sätt.

– Det var kul att se inställningen hos tjejerna, att ingen vek ner sig. Vi visste att det skulle bli krig här, det hade Hermansson (Henrik) lovat oss redan innan vi åkte upp.

Segern var extra viktig för Holmalund då man håller fortsatt avstånd mot Lidköping i toppen. Härnäst väntar Stångenäs på hemmaplan.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det