Foto: JÖRGEN BJÖRME

Skyttekungen klev fram och avgjorde för HIF

Fotboll

Holmalund hade marginalerna på sin sida när man besegrade Annelund med 4–2 (2–1). Lite av matchhjälte blev Dejvid Hasan som satte två av målen. – Skönt att vinna en sådan här tuff bortamatch, säger Hasan. 

Före matchen lovade Hasan mål. Och visst infriade HIF-anfallaren förväntningarna. Först satte han kvitteringen fram till 1–1 i första halvlek, sen avgjorde han matchen med sitt 4–2-mål på straff. En straff som hemmamålvakten Emil Sandberg var nära att rädda.

– Jag hade skjutit mina två tidigare straffar i år till höger om målvakten, men den här gången bytte jag hörn, kommenterar Hasan fullträffen. 

Matchen i sig på Mörlanda Sportcenter var annars tämligen jämn. Annelund spelade fysiskt från start och låg tätt i markeringsspelet. Man tog också ledningen via ett självmål efter knappa kvarten. Holmalunds replik kom dock inte speciellt långt därefter när Dejvid Hasan påpassligt satte bollen i nät. 

När de flesta gick och väntade på pausvilan tog Sebastian Bülow Andersson saken i egna händer och smällde in 2–1 för HIF på volley. När högerbacken ser tillbaka på karriären kommer han antagligen ranka målet som sitt snyggaste någonsin. 

I början av andra startade hemmalaget bra och man fick också utdelning när Thomas Karlsson rullade in 2–2 efter ett riktigt mönsteranfall i matchminut 62. Efter kvitteringen luktade det straff  i Holmalunds straffområde när samme Karlsson gick omkull, men domaren valde att fria.

– I det läget kändes det som att vi hade ett grepp om matchen. Tyvärr för vår del så lyckades vi inte omsätta övertaget i mål, och när dom gjorde 3–2 kändes det jobbigt, säger Micael Johansson, tränare i Annelund.

HIF:s ledningsmål ordnade duktige Genc Peci när han prickade in trean från en position utanför straffområdet. Då återstod 20 minuter. Hemmalaget försökte åstadkomma något i anfallsväg efter 2–3 men hade inte den rätta skärpan i de avgörande passningarna. Istället kunde nämnde Hasan avgöra tillställningen med sitt 16:e mål för säsongen.

Annelund skapade bra tryck sista fem, och hade ett par fina chanser utan att lyckas överlista Olof Saarinen in HIF-målet.

– Nu ser det riktigt bra ut för oss. Kan vi fortsätta så här talar mycket för att vi ska stanna i toppen säsongen ut, säger Dejvid Hasan. 

 Inför hösten leder Holmalund serien med fyra poäng. 

 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det