Foto: MIKAEL SVENSSON
VINNARE. Emil Lindgren tog hem SM i Alingsås.

Dennis efter bronset: ”En av mina största framgångar”

Mountainbike

Åt Emil Lindgren och Alexander Wetterhall fanns inget att göra. Men bakom tätduon spurtade Dennis Wahlqvist, Alingsås SC, in som trea i marathon-SM. – En av mina största framgångar i karriären, säger han. 

Totalt kom cirka 250 cyklister till start när Svenska mästerskapen gick av stapeln på Allebike. I elitklassen, som avgjordes över 60 kilometer, visade Emil Lindgren tidigt att han verkligen ville vinna. Han och Alexander Wetterhall gjorde ett tidigt ryck, och var vid varvning efter 33 kilometer flera minuter före trean, fyran, femman och sexan. I gruppen bakom återfanns bland andra hemmaåkarna Olof Jonsson och Dennis Wahlqvist. 

Kampen om förstaplatsen avgjorde Emil Lindgren en bit efter varvningen när han ryckte åt sig ett försprång gentemot Alexander Wetterhall. På upploppet kunde Lindgren kosta på sig att köra på bakhjulet inför en jublande publik.

Guldmedaljörens tid skrevs till 2:15.19.

En och en halv minut efter Lindgren gick Wetterhall i mål som tvåa, och ytterligare en stund senare var det Dennis Wahlqvists tur. 

– Jag kände mig pigg när vi gick ut på andra varvet, och hade en bra känsla. Jag var rätt så trött på slutet men hade ändå kraft i benen för att ta tredjeplatsen, säger Wahlqvist, som noterade tiden 2:21.00.

Hur rankar du ditt brons?

– Jo, men det här smäller högt. Speciellt med tanke på att det här är min hemmaplan. En av mina största framgångar helt klart. 

För SM-bronsmedaljören väntar snart nästa stora uppgift, Cykelvasan, om två veckor, 

 – Topp tio är målet där, hälsar Wahlqvist.  

Noterbart är att Olof Jonsson, Alingsås SC, slutade sexa i elitklassen. På damsidan vann Jenny Stenerhag, Falu CK. Sara Öberg, Vårgårda CK blev sexa och Jessica Blomqvist från Alingsås SC slutade sjua.

 

Läs mer om tävlingen i tisdagens AT.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det