Foto: JÖRGEN BJÖRME

Holmalund klassen bättre i derbyt

Fotboll

Holmalund visade med eftertryck varför man leder division IV och Gerdsken är trea i samma serie, när man vann höstderbyt med 3–0 (0–0).

Det var nämligen hemmalagets match från minut 1 till 90.

I vårderbyt kom HIF undan med blotta förskräckelsen på Gerdskenvallen. I höstvarianten på Brogårdsvallen var det dock inget snack, Holmalund ägde det mesta av det bästa mot ett blekt Gerdsken.

– Vi var lite bättre än dom idag, det måste jag säga. Vi kontrollerar det bakåt och skapar massor av chanser, så det är klart det var bra, säger HIF-tränare Teddy Lucic efter slutsignalen.

Hans Holmalund öppnade i ett rasande tempo och hade inom de första nio minuterna skapat fyra kvalitetschanser. Erik Andersson i Gerdskenmålet stod dock för den ena paraden efter den andra.

– Det har varit vårt problem hela året, att vi skapar massor men gör inte så många mål som vi borde. Det är något vi måste lära oss av inför spel i division III, där har man inte råd att bränna lika mycket, säger Lucic vidare.

Visserligen stack Simon Preissler emellan med en bra chans för Gerdsken från ingenstans, men det här var ändå Holmalunds match. Man fortsatte skapa läge på läge och att det bara var 0–0 i paus ska GBK helt tacka sin målvaktsfantom, och viss oförmåga i HIF-lägret, för.

Hemmalaget fick retroaktiv utdelning på sitt övertag i början av andra halvlek via två snabba mål. Först satte Amil Durmic dit bollen fint assisterad av Anton Stenseke och sex minuter senare gjorde Stenseke det helt på egen hand när han rundade Erik Andersson och satte dit tvåan.

Målskytten fick bytas av efter målet på grund av kramp, men HIF hade matchen i sin hand ändå.

I sista matchminuten gjorde Dejvid Hasan 3–0 på en kontring, ett mål hela Brogårdsvallen känt doften av under en lång tid.

– En bedrövlig insats, vi blir överkörda idag. Det är för många spelare som inte är beredda att ta en smäll för att vinna en boll, vi är inte tillräckligt heta. Det är inte bara i denna matchen utan det är återkommande. Hårdrar det är det inställningen det är fel på, säger en mycket besviken Nicklas Andersson i GBK.

– Vi skulle minimera bolltappen snackade vi om innan, ändå tappar vi 20 bollar där det inte finns en gul i närheten. Holmen är bra på att just vinna boll och ställa om. Några kämpar och försöker men det räcker inte med tre-fyra man.

Teddy Lucic var desto mer nöjd såklart.

– Jag är jättenöjd, det var en hundraprocentig match. Vi hade absolut tur förra derbyt, det här var precis tvärtom. Vi tog tag i taktpinnen direkt.

Varför är ni bättre idag?

– Vi vill komma runt på kanterna eftersom dom är starka i mitten, och jag tycker vi löser det bra med flera fina kombinationer. Det vi snackade om innan gjorde vi också, det var kul att se.

Fler kommentarer från spelare och ledare i tisdagens AT

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det