PRESSBILD
Ing-Marie Odegren, Alingsåshem.

Odegren prisbelönad opinionsbildare

Alingsås/lund

Alingsåshems vd Ing-Marie Odegren har tilldelats det nyinstiftade priset Årets Opinionsbildare. Priset delades ut i torsdags av Stiftelsen för energieffektivt byggande i samarbete med Lunds universitet. Prisutdelare var Margot Wallström.

Priset delas ut till en eller flera personer, eller en organisation, som arbetat för att sprida kunskap om energieffektivt byggande till beslutsfattare eller allmänhet. Prissumman är på 250.000 kronor.

Det hela kommer nu att investeras i ett bokprojekt.

– Prissumman kommer att användas till en handbok som beskriver vår process med att fatta långsiktiga hållbara beslut, säger Ing-Marie Odegren och fortsätter:

– I förvandlingen med de gamla miljonprogrammen på Brogården menar prisutdelarna att vi sett vikten av en helhetssyn där vi behandlar ekologiska, ekonomiska och sociala faktorer på en och samma gång.

– Det har lett till minskad energianvändning, lägre driftskostnader, ett fastighetsvärde som överstiger investeringen och ett gott inomhusklimat för de boende. En handbok där vi samlar våra erfarenheter skulle vara ett konkret sätt att dela med oss av de kunskaper vi fått under åren.

I motiveringen till priset Årets Opinionsbildare framhålls bland annat att Alingsåshem varit pionjär och som första kommunala bolag gjort en sådan satsning och att energianvändningen för uppvärmning minskat med 80 procent.

  • Pär-Uno Ström
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Bravo. Det finns en person som i flera år har angripit Alingsåshem och passivhus i allmänhet och Alingsåshems VD i synnerhet. Jag ser nu till min glädje att Ing-Marie Odegren har prisats för sina insatser och erhållit en stor summa pengar.
    Jag undrar nu vad den person som angripit henne nu säger och jag undrar samtidigt hur många gånger denna person har prisats.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det