Foto: Bosse Åström
PÅ HEMMAPLAN. John Andreasson, Tom Lundbäck och Robin Lundbäck, som tillsammans bildar JTR, spelar i Vimpeln den 29 oktober.

JTR spelar på hemmaplan

Alingsås

JTR, Alingsåsbröderna John Andreasson, Tom Lundbäck och Robin Lundbäck, är älskade i Australien, signade i Asien och på gång i Europa. Nu är det hemmapublikens tur att ta del av deras musik, då de spelar på Vimpeln på onsdag.

Redan i dag, den 27 oktober, släpper killarna sin debutplatta Touchdown. En skiva de skrev och spelade in redan 2012. Men trots att det är några år sedan plattan kom till är alla killar överens om att den fortfarande känns aktuell.

Att plattan fått ligga och vila sedan 2012 beror på att killarna under hösten 2013 deltog i talangtävlingen X-Factor Australia, där de under sin medverkan hann bygga upp en rejäl fanbase down under. Sedan de lämnade tävlingen har de bland annat hunnit dela scen med det omåttligt populära bandet The Fooo och i augusti kunde killarna berätta att de blivit signade av Sony i Japan, där det också väntar turné nästa år.

– Svensk pop funkar i Japan. Det är det som fick dem intresserade, konstaterar Robin Lundbäck.

Alingsås är hemma

Trots satsningar världen över är det nu Alingsås som är hemma för alla killarna. John bor i Långared, medan Robin och Tom bor i stan.

– När man var borta så länge blir man väldigt hemmakär, säger Tom Lundbäck.

Spelningen på Vimpeln, där killarna också kommer signera skivor, ges i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen i Alingsås. I samband med JTR:s besök i handelshuset kommer kulturskolans elever bjuda på dansuppvisning och även AMTS kommer bjuda på smakprov från sin kommande föreställning.

Det här är en kort version av en artikel som tidigare har varit publicerad i pappers-AT och eAT

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det