Löfwenius uttagen i blågult

Fotboll

Inför U23-landskampen mot Norge den 29 oktober är Mimmi Löfwenius, från Alingsås, uttagen i truppen.
– Jag ska dit för att prestera och visa att jag finns, säger hon.

Äventyret i den norska storklubben Lillestrøm har varit en resa som har betytt mycket för Mimmi Löfwenius.
– Allting är så proffsigt här. Ledarna, medspelarna, organisationen. Jag har verkligen tränat stenhårt från dag ett och känt att jag utvecklats massor. Jag har fått en större hänsyn till min egen kropp. Jag sover bättre, äter bättre, jag har fått ett mer professionellt tankesätt kring fotbollen.
Med 16 vinster, tre oavgjorda och endast en förlust toppar Lillestrøm den norska ligan med 51 inspelade poäng. För Mimmis del har det blivit tre mål.
– Vi ska spela både seriefinal och cupfinal, så just nu går det verkligen hur bra som helst. Det är verkligen inspirerande att spela i Norges bästa lag, säger hon och fortsätter:
– Om man jämför klubblagen i Norge med de svenska klubblagen så är vi inte riktigt lika bra som Malmö. Bottenlagen i Norge håller en lägre standard än bottenlagen i Sverige, men toppen i Norge har en riktigt hög kvalité.
Hur kändes det att bli uttagen i U23-truppen?
– Känns bra! Jag har inte varit med i landslagssammanhang sedan jag kom till Norge, vilket jag tror har varit positivt för min del eftersom jag kunnat fokusera enbart på klubblaget. Jag ser landslaget som en stor bonus just nu, så jag har inte lagt allt för stora tankar vid att jag måste vara med i landslaget. Men nu tänker jag gå in och köra stenhårt och visa att jag finns som ett alternativ att räkna med i framtiden.
Vad tänker du annars om framtiden?
– Jag vill fortsätta satsa på fotbollen i många år framöver. Jag fick ännu mer tändvätska på grund av uttagningen i landslaget. Ett av drömmålen är att nå Champions League med Lillestrøm till nästa säsong. När framgångarna kommer är det lätt att man siktar in sig på nästa mål i karriären. Man vill bara ha mer och mer, säger hon och skrattar.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det