Foto: MIKEY LENNARTSSON

En stolt och rörd vinnare

Fotboll

Stolt, rörd – och överraskad. Så kan man sammanfatta Antonia Ferm Sandbergs känslor när hon fick beskedet om att hon är vinnare av SERNEKE-pokalen.

– Att jag först och främst blev nominerad av Michael (Rosén, tränare) var för mig en överraskning. Det är så många duktiga spelare jag konkurrerar med i laget, säger en påtagligt glad Antonia, som stod för en mycket stark säsong i den rödvita tröjan.

Totalt svarade 25-åringen för 25 poäng, fördelat på nio mål och 16 assist. Noterbart är att hon under säsongen spelat samtliga 22 matcher i a-laget, och varvat en forwardsroll med en mittfältsdito.

– Jag har haft en riktigt bra säsong, men mycket av det beror på att vi tillsammans som grupp har så jäkla kul tillsammans. Jag har aldrig varit med om den här typen av sammanhållning. Sen måste jag hylla Michael som lyft det här laget med sitt engagemang och kunnande. Hans passion har verkligen smittat av sig, säger Antonia.

Mest känd som målskytt

Som ung var Antonia Ferm Sandberg mest känd som en vass målskytt. Under säsongen svarade hon dock för nästan dubbelt så många assist som mål, och visade i själva spelet ute på plan att hon mognat som spelare.

Något hon själv håller med om.

– Jag gjorde ju över 50 mål under en säsong för flera år sedan, och har alltid ansett mig vara en målskytt. Inför den här säsongen tog jag på mig en lite annan roll i laget – och det har utvecklat mig både som spelare och människa.

Vad betyder det för dig att få priset som traktens bästa damfotbollsspelare?

– Det är stort, inte bara för mig själv utan även för hela damfotbollen. Herrarna har ju haft sitt pris (Nels A Dahlquists Minne) i många år och det känns otroligt kul att vi nu också uppmärksammas. Man får inte heller glömma att vi i Holmalund är det högst placerade laget om man ser till både herrar och damer. 

Läs hela intervjun i tisdagens AT

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det