Holmalund rasar över nytt beslut

Fotboll

Under kvällen har Västergötlands representantskapsmöte hållits i Vårgårda, och ett av besluten som fattades rör upp känslorna rejält hos traktens damlag.
– Det är ren katastrof för oss, dundrar tränare Holmalmunds tränare Michael Rosén.

Beslutet som rört upp känslor gäller U-lag. Det klubbades nämligen igenom att U-lag tvingas spela i rena U-serier nästa säsong och alltså inte i vanligt seriespel. Därmed skickas Holmalunds andralag, som kvalade sig upp till tvåan i slutet av säsongen, ner till u-elit nästa säsong.

– Jag tycker att det här är det sämsta som kunde hända för vår del på många plan. Det man känner mest är att det är så många som inte vet vad det här handlar om som ändå är med och röstar. Det handlar säkert om en tredjedel som inte vet vad dom röstar på, föreningar som inte ens har damfotboll i sin verksamhet. Det känns inte alls bra, säger Michael Rosén, tränare i Holmalund.

Beslutet togs under dramatiska former. Endast en röst skiljde mellan ja- och nejsidan och det var flera som valde att inte rösta alls.

– Det vi har tryckt på är att spelarna skulle få en miljö att utvecklas i. Nu måste de istället spela kvar i sina gärdsgårdsserier om dom inte tar en plats i ett division I-lag. Våra egna reserver och lovande tjejer ska spela i en u-lagsserie som vi inte vet alls vilken kvalité den håller. Det är katastrof, fortsätter Rosén och ger förbundet en känga för sin, i hans tycke, passiva hållning:

– Jag måste kritisera förbundet här. Dom har sagt att dom inte ställer sig bakom motionen som det röstades om, men har samtidigt heller inte lyft ett finger för att lägga fram några uppgifter. Man kunde kollat med andra regioner hur det fungerar hos dom, utvärderat tidigare försök att göra samma sak, väga fördelar mot nackdelar. Men man gjorde inget.

Hur kommer ni jobba vidare?

– På det enda sätt vi kan göra, genom att satsa ännu hårdare på att erbjuda lovande tjejer bra utvecklingsmöjligheter. Det blir ännu mer fokus på duktiga ledare och möjlighet att träna med a-laget, samt att till exempel spela mycket cuper under vår- sommar och höst. Vi får helt enkelt hitta andra triggerpunkter som lockar spelare.

I herrarnas division IV blev det inga förändringar, vilket innebär att Annelund, Gerdsken och Alingsås IF alla spelar i den södra fyran. 

I torsdagstidningen: Därför la ordföranden  ner sin röst

puff_läsmersport

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det