Foto: BOSSE ÅSTRÖM
NÖJD ENSEMBLE. AMTS jubileumsshow gick hem hos publiken.

Jubileumsshowen en publiksuccé

Alingsås

Helt slutsålda biljetter och en nostalgitripp 20 år bakåt i tiden. Nu är föreställningarna av Alingsås Musikteatersällskaps jubileumsshow över och ensemblen är nöjda.

Efter ett halvårs förberedelser och två veckor av föreställningar är jubileumsshowen över. Medlemmarna i AMTS kan äntligen pusta ut.

– Det känns som alltid väldigt tomt, men samtidigt är det en urladdning när man står där på scenen och ser alla. Det är så mycket känslor som exploderar, säger Marcus Funderud som är en av medlemmarna i musiksällskapet och ledamot i styrelsen.

Intensiva veckor

Han säger att föreställningsveckorna har varit väldigt intensiva.

– Det är fullt ös medvetslös till slut. Men det är så kul, man frågar sig själv varför man gör det gång på gång. Ett halvårs jobb för två veckors föreställningar.

Enligt Marcus Funderud var jubileumsshowen en publiksuccé. Alla biljetter var slutsålda och de har bara fått positiv respons.

– Jag tror mycket handlar om variationen i det och sedan om sångensemblen. Vi har en hög och väldigt jämn nivå på sånginsatserna. Att kunna gå ut med det, i en amatörförening som vi ju faktiskt är, och visa vilka duktiga ungdomar vi har i Alingsås är jättekul.

Uppskattade variationen

Att de visade upp många olika musikaler som de har satt upp genom åren tror han att publiken uppskattade.

– Fördelen är att vi når ut till publiken och att alla hittar något som de känner igen.

Tillsammans med några andra medlemmar arbetar Marcus Funderud aktivt med att komma på nya tekniska koncept att använda på scenen. Aktfinalen i jubileumsshowen innehöll en flygande tjej, de hade pyroteknik på scenen och olika ljustekniker.

– Det är ganska många tekniska utmaningar. Att vilja lösa dem och sedan kunna leverera det i lilla Alingsås är riktigt kul. Det visar att inga utmaningar är omöjliga, det krävs bara mer arbete.

Till nästa show har medlemmarna fått komma med olika förslag på vad de vill göra. Marcus Funderud menar att musikalaftnar där många olika musikaler blandas är populära och sällskapet kommer att göra fler sådana föreställningar.

Men nästa höst blir det en renodlad musikal även om den inte är bestämd ännu.

– Först har vi ett styrelsemöte. Sedan är det pang på det igen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det