Gota Media tar över Alingsås Kuriren

Alingsås

I går, den 1 december 2014, tecknade Draken Tidnings AB och Gota Media AB, ägare av Borås Tidning, ett avtal om överlåtelse av samtliga aktier i Alingsås Kuriren AB.

Tillträdet sker också per dagens datum, skriver Gota Media i ett pressmeddelande som gick ut på måndagseftermiddagen.

Alingsås Kuriren AB bedriver utgivning av gratistidningar i Alingsås och Borås. I samband med övertagandet upphör utgivningen av BoråsKuriren, som inte har lyckats nå lönsamhet i konkurrensen med gratistidningen Xtra Borås och den prenumererade Borås Tidning. 

– Trots ökande annonsförsäljning har det inte gått att få lönsamhet i en gratistidning i Borås och styrelsen har gjort bedömningen att vi inte längre klarar utgivning av BoråsKuriren. AlingsåsKuriren berörs inte av nedläggningen, utan Gota Media AB fortsätter utgivningen som hittills, säger Sune Tholin, styrelseordförande i Draken Tidnings AB, tillika i Alingsås Kuriren AB.

Anna-Karin Jansson har som driftig ansvarig utgivare och delägare varit i ledningen för Alingsås Kuriren AB i snart 15 år.

– Nu är det dags att gå vidare med nya utmaningar. Jag önskar Gota Media lycka till, säger Anna-Karin Jansson bland annat i pressutskicket.

– Vi har ambitionen att växa inom olika delar av mediemarknaden och uppskattar den här möjligheten att stärka vår position. Vi vill ge AlingsåsKuriren goda förutsättningar för fortsatt utgivning. I Borås tar vi nu nya steg i utvecklingen av vår prisbelönta gratistidning Xtra Borås, med stärkt fokus på att ge ut en tidning som uppskattas av både annonsörer och läsare, säger Boine Gepertz, VD i Gota Media AB.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det