Ungt Holmalund förlorade premiären

Fotboll

Holmalunds IF spelade sin första träningsmatch för säsongen när Kungsbacka DFF gästade Alströmervallen. 0-3 skrevs förlusten till.
– Men jag är nöjd. Det här kommer att bli jättebra, säger tränaren Michael Rosén.

Det märktes att det var Holmalunds första match. Ett missförstånd mellan målvakten Karolina Hultgren, som tappade bollen, och försvarslinjen gjorde att bollen studsade Kungsbackas väg i den tolfte matchminuten. Med ett öppet mål var det bara för gästerna att stöta in 0-1-målet med en enkel bredsida.

Holmalund försökte svara och stack upp på några farliga kontringar där Emelie Johansson spelade sig fram med hjälp av Olivia Sultan. Men de sista diagonalpassningarna satt inte på fötterna och bollen rann ofta iväg ett par meter framför framrusande anfallare.

Istället gjorde Kungsbacka 0-2 efter 26 minuter när Karolina Hultgren inte lyckades knipa ett skott som avlossades utanför straffområdet. Istället styrdes bollen via hennes målvaktshandskar och in i den bortre burgaveln.

I den andra halvleken kastade Holmalund om i sina formationer för att lufta spelarna på bänken. Bland annat fick målvaktstalangen Moa Edrud chansen mellan stolparna.

– Under den andra halvleken spelar vid med tre 14-åringar på planen. Det tror jag inte många lag i vår division har möjlighet att göra. Dessutom släpper vi bara in ett mål till i den andra halvleken, så det känns jättebra inför framtiden, säger Michael Rosén och fortsätter:

– Jag tycker att vi skapar en del farligheter offensivt, samtidigt måste vi ha i åtanke att fem spelare är helt nya på den här nivån. Och vi möter ett lag som är väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med den här inledningen. Vi har sju tuffa träningsmatcher till där vi kan slipa truppen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det