Arkivfoto: BOSSE ÅSTRÖM
Går för vinst. Lina Svensson och hennes lagkamrater har bara vinst i sikte i toppmötet.

Tufft motstånd väntar AHK

Handboll

På söndag tar AHK emot ÖHK Göteborg i en kamp i division II-toppen.
Motståndarlaget har möjlighet att vinna serien, eller minst kvala, men det steget är det inte säkert att man vill ta.

Maria Nordström är en av spelarna i ÖHK Göteborg och hon berättar om bakgrunden till lagets existens:
– Vi är ett lag med tjejer som tidigare spelat på elitnivå men som slutade av olika anledningar. För några år sedan kontaktade Önnered oss och frågade om vi inte ville starta ett lag med plats i division IV, så det gjorde vi. Sedan dess har det gått ganska bra, säger Maria med ett skratt.
De rutinerade lirarna i ÖHK Göteborg tog genast ett par kliv upp i seriesystemet och vann division II för ett par år sedan. Då tackade man nej till en plats i ettan och det lutar åt att man gör detsamma om chansen dyker upp den här säsongen också.
– Vi har åkt Sverige runt i buss ett antal år redan så jag tror ingen vill göra om det (skratt)! Jag kan inte svara för resten av laget men jag gissar att vi kommer tacka nej till en plats i division I eller kval. Med det träningsupplägget vi har idag kommer det inte räcka till division I i alla fall, men det kanske ändras, säger Maria Nordström.
– Fortfarande är vi bara ett gäng tjejer som spelar på skoj och tränar tillsammans en gång i veckan. Men med den rutin vi har, plus ett antal tjejer som inte är så gamla och som ändå har mycket erfarenhet från toppnivå, är vi rätt bra.
Hur stor är truppen?
– När alla är med har vi fem avbytare totalt. Förra säsongen drabbades vi av en korsbandsskada och fick fyra graviditeter i laget, så då körde vi helt utan avbytare sista fyra omgångarna. Det blev inte många kontringar de matcherna, haha!
Så det lutar åt att ni inte väljer att gå upp?
– Jag tror nog det men det är inget vi bestämt i laget än. När vi vann serien för ett par år sedan informerade vi de andra lagen om att vi inte tänkte gå upp, så då hade dom något att spela för.

AHK-tränare Torbjörn Johansson hoppas få ett besked om förutsättningarna så snart som möjligt.
– Det är otroligt viktigt att ÖHK Göteborg bestämmer sig så fort man kan, så vi inte hamnar mellan stolarna här.
Har ni en dialog med dom?
– Nej ingen kontakt är tagen än men det kommer tas en kontakt från styrelsehåll för att höra hur dom tänker. Det har hänt så många gånger tidigare att det blivit liknande situationer och vi i AHK har väl aldrig dragit någon vinstlott när det handlar om förbundsbeslut, så vi vill gärna veta vad som gäller.
Inställningen till matchen är glasklar oavsett.
– Vi spelar för att vinna varje match, oavsett. Det är självklart så att ett tidigt beslut hade varit bättre men det enda vi kan påverka själva är matchen vi spelar.
Hur mår laget?
– Det är väl hyfsat. Ellen Forsbergs brutna finger håller henne borta, Lina Svensson har varit sjuk ett bra tag men kanske kan vara med. Josefine Tempsch brottas med en skada och Emma Eliasson lider fortfarande av sina sviter. Men det är också några spelare som klivit fram på sistone, som Ida Repsgård till exempel.
Sarah Zedén har sett stark ut på sistone, hur är läget där?
– Jo men så är det, är Sarah bra så vinner vi matcherna. Vi har såpass bra lag i övrigt att får hon bara träff så är vi starka

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det