Försäsongens bästa av Holmalund

Fotboll

Holmalund krigade sig till en stark 1-0-seger hemma mot formstarka Nittorp på annandagen.
En match som tränare Michael Rosén menade var lagets bästa på försäsongen.

Holmalund har haft svårt att få såväl spel som resultat att matcha varandra under försäsongen men på annandagen visade man att formen kan vara på väg inför säsongspremiären.
– Jättekul att vi visade vad vi kan idag. Vi hade självförtroende från början och hade verkligen bestämt oss den här gången, och är Nittorp inget skitlag vi möter direkt, säger en nöjd Rosén som menar det var försäsongens bästa insats hittills av de röda:
– Absolut är det så. Matcherna är svåra att jämföra med varandra men det var skönt att få vinna och segern borde nog varit ännu större.

Det var Holmalund som förde spelet under större delen av matchen, även om Nittorp aldrig var ofarliga i sina omställningar.
Första chansen fick Anna Scavo på fin pass av Ronja Gustafsson, men avslutet höll inte måttet. Strax därpå, i minut 13, kom Nittorps första läge efter en misslyckad rensning som friställde en bortaspelare.
Avslutet gick dock utanför Moa Edruds stolpe.

Anna Scavo höll sig framme igen med kvarten kvar till paus, dock var avslutet i helt fritt läge återigen för dåligt.
Målchanserna mattades något under den andra halvleken men Moa Edrud fick visa sig på styva linan när hons stod för en klassräddning på en fri Nittorp-spelare.
När matchen såg ut att bli mållös, slog Holmalund till. Oliva Sultan pressade bra, fick loss bollen till Antonia Ferm-Sandberg som i sin tur hittade Elin Johansson snett inåt. Johansson var säkerheten själv och skickade in bollen invid stolproten för en skön seger.

Trion Ronja Gustafsson, Antonia Ferm-Sandberg och unga Matilda Larsson stod ut i ett stabilt Holmalund, och Michael Rosén var imponerad över Larssons insats.
– Hon gör det oerhört bra, tvekar inte utan spelar sitt spel. Jag är nöjd med hela backlinjen idag, trots att vi saknar två ordinarie spelare.
Larsson var inlånad från akademi-laget och gjorde sin matchdebut i a-lagssammanhang. Men det syntes inte. Utan respekt och med en stor pondus tog hon för sig på sin högerbacksposition.
– Det är ju bara träningsmatcher just nu så dom testar väl runt lite. Men det var roligt att spela, säger Larsson blygsamt.
Hur mycket har du känt dig för innan?
– Jag har ju tränat med dom några gånger så jag var van vid tempot.
Vad tycker du själv om din insats?
– Jag gör väl en hyfsat bra match. Nittorp visste vi skulle vara bra, dom har ju inte förlorat än, men jag tycker vi förtjänade att vinna!

 

Övriga matcher under påskhelgen (resultat uppdateras kontinuerligt):

FC Alingsås – BK Spark 8-1
Säven/Hol – Södra Härene 1-3
Åsarp/Trädet – Annelund 5-1
Elmer/Fåglum – Gerdsken 0-1
Vårgårda – Vänersborg 1-1
Östadkulle – Holmalund U 3-4
Alingsås KIK – Östadkulle 0-9
Frisco – Mariestads BoIS 1-0 (16-delsfinal DM Dam)

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det