FOTO: MIKAEL SVENSSON. Anthon Gustavsson blev poängräddare för Holmalund i premiären.

Gustavsson poängräddare i HIF-premiären

Fotboll

När Lunden gjorde 0–1 på Holmalund i första övertidsminuten av andra halvlek såg bortasegern säkrad ut.
Men HIF ville annat. På matchens sista spark skyfflade Anthon Gustavsson in rättvisa 1–1.
– Ruggigt skönt, utropade poängräddaren efter slutsignalen.

Det var en klassisk premiärmatch det handlade om när Holmalund klev in i division III-spelet efter ett års frånvaro. Gästande Lunden Överås valde tidigt att slå långa bollar på sina stora, starka spelare där framme och så fort det luktade fast situation på gästernas offensiva planhalva fick HIF-backarna se upp ordentligt.

Mittlåset Anthon Gustavsson och Johan Ahlqvist skötte sig dock bra och höll de farligaste chanserna på armlängds avstånd. Framåt försökte HIF spela boll men en studsig och gropig plan gjorde att det mer handlade om kamp än skönspel.

Den första chansen fick Lunden, när en lång boll damp ner framför fötterna på Patrik Magier som lite förvånad sköt högt över i bra läge efter tjugo minuter. Holmalund hade något mer av det kreativa spelet men målchanserna lös med sin frånvaro, ända fram tills det återstod någon minut av första halvlek.

Ett fint anfall slutade hos Dejvid Hasan som försökte vara kylig, men bollen smet precis utanför stolpen och det var 0–0 i paus.

– Dom slår konstant långbollar och lastar upp allt på fasta, det är deras spelidé. Vi försöker spela lite mer och hade några kombinationer i första där vi kommer till bra situationer utan att få in bollen, säger Teddy Lucic.

– Vi försvarar oss fantastiskt bra idag, det gick alltid en i kamp medan en annan tog andrabollarna. Riktigt kul att se.

 

Holmalund kom ut taggade till den andra halvleken och vann fler och farligare dueller högre upp i banan. Man ropade efter straff i minut 60 efter en tilltrasslad situation och strax därpå studsade bollen runt i Lundens straffområde utan att resultera i mål.

Precis när Lunden kommit tillbaka in i matchen, högg HIF igen. En snabb omställning på kanten fann Johan Nilsson som klackade bollen mot mål, centimeter utanför bortre stolpen. Lunden svarade med sin första farlighet i andra halvlek tre minuter senare när kalabalik uppstod i HIF:s straffområde.

Matchen såg ut att bli mållös, men på övertid hände precis allt. Först kunde Benny Lieberth tråckla sig igenom Holmalunds försvar och sätta dit 0–1, ett mål som kändes helt avgörande. Men Holmalund visade moral.

I matchens döende sekunder fick man en offensiv frispark som skyfflades in i straffområdet. Så småningom hamnade bollen framför Anthon Gustavsson vid bortre stolpen som i sin tur tryckte in lädret för 1–1 och stort rödvitt jubel.

– Så jäkla skönt, jag fattar inte hur ensam jag blev där borta! Vad händer, jag fick ju massa tid på mig. Men fan va härligt, riktigt skönt. Det hade blivit en blytung förlust annars.

Är 1–1 rättvist?

– Spontant ja, det skulle jag nog säga. Det drällde ju inte av målchanser åt något håll egentligen. Sista passen ramlade iväg. Hasan hade ju ett grymt läge i slutet på första men bollen ville inte in.

Ni såg piggare ut i andra, kändes det så?

– Ja men jag tror vi är jäkligt fysiskt starka i år. Sedan spelar såklart kvaliteten på spelet roll, får man snurr på det är det lätt att vara pigg. Det är mer saker inblandat än att man bara går ut och kör, efter några matcher finns ett annat självförtroende.

Det måste vara ett skönt avslut att ta med sig framöver?

– Det kan absolut vara jätteviktigt! En förlust här, på det sättet, kan sätta sig i bakhuvudet och spöka framöver. Det här målet kan göra skillnad, utan tvekan.

______________________________________________________

I övrigt under lördagen vann Gerdsken med 2–1 mot Ulricehamn. Efter en mållös första halvlek kunde Deniz Aydin stänka dit bollen för 1–0 tio minuter in i den andra. Målet kom efter att gästerna haft ett par riktigt bra chanser att ta ledningen i matchen. Kvittera kunde dock Ulricehamn göra med kvarten kvar, men GBK:s svar lät inte vänta på sig. Fredrik Johansson satte dit 2–1 bara minuter senare. Enis Zeneli hade sedan chanser att dryga ut ledningen i slutskedet, men 2–1 räckte för en skön GBK-seger.

Annelund kunde även dom inleda division IV med en seger. Tobias Holmén inledde målskyttet efter en hörna i den 33:e minuten och Tobias Bayard satte dit matchavgörande 2–0 med sju minuter kvar. Stor matchhjälte var dock nyförvärvet från AIF, målvakten Jonathan Ahlqvist, som stod för några svettiga parader under matchens gång.

puff_sport

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det