Foto: Johan Rastenberger
Matilda Lindhé vill jobba med musik på flera olika sätt.

Matilda har lyckats med musiken

alingsås

För två år sedan bestämde hon sig. Matilda Lindhé var fast beslutsam om att hon skulle satsa på musiken. Nu har hon debuterat med EP:n Downtown Judy.

23-åriga Matilda Lindhé tycker själv att processen har varit både lång och jobbig, men också väldigt rolig. Under förra året fick hon ett band i ryggen, på trummor, kontrabas och gitarr, som gjorde att hennes liveframträdanden verkligen blev som hon ville ha dem.
– Den största utmaningen har varit att känna att EP:n har varit bra nog för att kunna släppas. Men när jag till slut bestämde mig för att låta det ta den tid den behövde ta så blev det enklare att få ut den, säger hon.
 
Musiken spelar en väldigt stor roll i Matildas liv. Enligt henne själv är det sammanhanget och kontexten där hennes musik befinner sig som är mest intressant.
– Musiken har hjälpt mig att hantera ångest under tonåren, genom att sätta mig vid pianot eller gitarren. Den har hjälpt mig att i efterhand kunna formulera stora känslor som jag haft under årens lopp. Självförtroendet är en superviktig del i hur man vågar framställa sig själv, sjunga ut, våga vara ful, och låta ful, våga vara människa i musiken.
 
Nu har äntligen hennes debut-EP Downtown Judy släppts. Matilda tycker att det låter ungefär som det var tänkt från början, även om det är svårt att veta exakt var i tankeprocessen hon började och vad hon hade för visioner och idéer i början i och med att det var så pass länge sedan projektet började.
– Downtown Judy var ganska snäll i sin utformning för två år sedan, och enkel. Nu har hon blivit vuxen, och fått blåmärken och växt med tiden, och i takt med att bandet kom till. Därför kommer nog nästkommande EP vara lite tuffare och hårdare, men även större och mognare.
 
Hur har du utvecklats musikaliskt under de här två åren?
– Jag har hittat till mitt nya sound, fått mitt band, hittat hur jag vill skapa musik. Mina texter har blivit bättre, jag har blivit bättre på den producerande biten. Och jag har släppt en EP! Bara det är stort! Nu är man ”på riktigt”.
Vilka är dina framtidsplaner?
– Att jobba med musik. Fast jag vill göra så många andra saker. Jag vill jobba med unga tjejer i musiken och visa dem hur de kan ta makten över sitt eget skapande. Och så vill jag jobba med ljudteknik, och ha mycket tid till att skriva och producera min egna musik.
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det