Pressbild
Ola Sernekes byggkoncern har sedan starten 2002 vuxit till en av de största i landet.

Serneke får stadsbyggnadspris

Alingsås

Alingsåssonen Ola Serneke har vunnit Yimby Göteborgs stadsbyggnadspris 2015 för initiativet till Karlavagnsplatsen och skyskrapan på Lindholmen i Göteborg.

Yimby Göteborgs stora pris till Albert Lilienbergs minne (Yimbypriset) är ett årligt stadsbyggnadspris som delas ut till personer och organisationer som bidragit till en bättre stadsutveckling i Göteborg. I år går priset till Sernekes Koncern VD, Ola Serneke, med motiveringen:
 
”För det uppfriskande och utmanande initiativet att planera tät och hög blandstad på Lindholmen, vilket ger framtidshopp för Göteborg och Hisingen. Som grädde på moset Nordens högsta skyskrapa, Karlavagnstornet, en viktig och spännande markering av att det är här det händer. Handlingskraftige entreprenören Ola Serneke visar vägen framåt, en energikick som Göteborg så väl behöver.”
 
Bland de nominerade fanns också Stadsbyggnadskontoret, Stadsplaneringsforum Centrala Hisingen och samverkansorganisationen Trygg vacker stad där Park-och Naturförvaltningen, Trafikkontoret, och Stadsbyggnadskontoret ingår.
– Det är klart att det är hedrande att bli framröstad på detta sätt och jag vill tacka alla som har röstat. Det är naturligtvis extra roligt när det gäller ett projekt jag jobbat med så länge och som äntligen blir verklighet, säger Ola Serneke, i det pressutskick som gick ut i förra veckan.
 
FOTNOT:
Yimby står för Yes In My Back Yard och är ett partipolitiskt obundet nätverk som förespråkar en tätare blandstad och dynamiska, levande stadsmiljöer.
4 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Hej igen Martin

  Om man ser till fakta istället för det du kallar sandlåda, så är det trots allt så att kommunens invånare får betala åtskilliga miljoner mer om inte vi handlas upp som entreprenör för projektet.
  Dessa miljoner finns det bättre användning för.

  Ska man acceptera det är upp till var och en. Du tycker det är sandlåda, grinigt och att ingen vinner – vi tycker det är samhällsansvar och kommunen sparar många miljoner.

  Om du vill diskutera detta mer ingående så kontakta gärna mig på telefon 0706-243990 så skall jag utveckla vårt resonemang i frågan.

  Mvh Ola Serneke

 2. Hej Martin
  Jag tror att du måste sätta dig in lite mer i frågan gällande det du kallar överklagandecirkus innan du kritiserar.
  Hade du haft ett företag som lagt ner åtskilliga 100 tusen på kalkyl och anbud och sedan även lämnat det lägsta budet, så hade du nog gjort så som vi gör också. Detta i kombination att vi anser utvärderingen är felaktig.

  Det är lätt som utomstående som du är Martin, att tycka att vi gnäller, men det är konstigt att detta inte händer på andra orter vi verkar i. Man kan istället fråga sig – har man utnyttjat rätt utvärderingsmetod och upphandling.

  Hoppas du kan ägna din kraft åt att sätta dig in i frågor mer objektiv, istället för att skriva insändare om saker som du tyvärr inte har koll på.

  Ingen hade blivit mer glad än jag om badet byggdes om.

  Mvh Ola Serneke

  • Om min objektivitet vet du inget, Herr Serneke.

   Du bör i så fall även klaga på Alingsås Tidnings rapportering, för läser man den så kan man inte annat än tycka att ingen av er inblandade företag borde få kontraktet. Ni sitter i en sandlåda som ett par småbarn. ”Men han gjorde så, och då gör jag också så”.

   Fine, överklaga en gång var, men sluta sen. Ingen vinner på detta. Framför allt inte du. Man bygger sig inte ett varumärke på att vara grinig.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det