Anna Scavo stod för en fin insats mot Mossen. Här gör hon 1–0-målet i den första halvleken. FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Andra raka segern för Holmalund

FOTBOLL

Tre nya poäng och tätkänning. Så är läget just nu för Holmalund efter 2–1 (1–0) mot Mossens BK.
– Vi börjar hitta det nu. Vi är stabila och släpper inte till så mycket målchanser som i början av säsongen, säger tränaren Michael Rosén.

Bortalaget Mossen kom från en 2–0-förlust mot Stenungsund samtidigt som Holmalund hade självförtroende efter 5–1-segern över Rävåsen i förra omgången.

Och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från början. Även om spelet inte klaffade fullt ut så lyckades den för kvällen utmärkta Anna Scavo komma runt på sin högerkant vid flertalet tillfällen. Men väl inne i boxen saknades det där lilla extra.

Samtidigt som Mossen mest spelade långbollar försökte Holmalund att spela bollen längs med konstgräset på Alströmervallen, och utdelningen kom strax innan paus då Antonia Ferm Sandberg hittade Anna Scavo med en läcker djupledspass som 18-åringen utnyttjade på bästa sätt när hon iskallt lade in bollen vid bortre stolpen. 1–0 stod sig halvleken ut.

– Men vi var inte alls nöjda med hur vi agerade i första halvlek, säger Michael Rosén och fortsätter:

– Vi blev alldeles för långa och gav dem ytor. Våra mittfältare fick springa och jaga. Det blev ett annorlunda spel när Mossen hela tiden spelade långt.

I den andra halvleken spelade Holmalund en stundtals lysande anfallsfotboll, samtidigt som försvaret gjorde vad de skulle. Efter att Michael Rosén bytt plats på Antonia Ferm Sandberg och Elin Johansson fick hemmalaget ett helt annat hot i djupled.

Efter ett flertal hyfsade chanser kom 2–0-målet i den 71:a minuten, och det var efter ett Anna Scavo-inlägg som bollen damp ner hos Sofia Andersson som behärskat sköt in den bakom Mossens målvakt.

Efter 90 stabila minuter tappade HIF fokus på tilläggstid och Mossen kunde reducera genom ett välplacerat skott från 20 meter. Men det var inget snack om vilket lag som förtjänade tre poäng.

– Vi gjorde det bra över 90 minuter, det var väl sista tre som vi slarvade lite. Men Mossen skapade inte så mycket samtidigt som vi borde gjort fler mål, säger Michael Rosén.

I och med segern så går Holmalund upp på fjärde plats i division I norra, endast två poäng bakom serieledarna Gauthiod.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det