Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Michael Rosén, Holmalunds IF.

Rosén slutar som huvudtränare

Fotboll

Michael Rosén har valt att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Holmalunds damlag.
– Det är en massa saker det beror på, men vi i ledarteamet har inte dragit åt samma håll.

Medan Holmalund slåss i toppen av tabellen i division I så är det desto osäkrare på ledarsidan. Efter en tid av reflektion väljer nu huvudtränaren Michael Rosén att kliva av sin roll i föreningen. Han har känt att stödet från assisterande tränaren Robert Sjöqvist och Mikael Prodér, akademitränare, inte har funnits den senaste tiden.

– Det har växt fram under våren. Robert och Mikael är närmare varandra när det kommer till frågor som rör laget och jag har känt att vi har glidit isär. Jag fick även anklagelser riktade mot mig innan den gångna helgen som jag kände skulle kunna utvecklas till en schism som skulle påverka spelarna. Istället för den tråkiga utvecklingen väljer jag att hoppa av tränaruppdraget.

Vad har det varit för anklagelser?
– Det har handlat en del om mitt engagemang i klubben, det har sagts att jag haft ett jobb som tar för mycket fokus från fotbollen. Allting grundar sig i en annorlunda syn på ledarskap och det blir problem i slutändan eftersom det är jag som är huvudtränaren.

Trots att Michael Rosén är ledsen över situationen känner han ingen större bitterhet mot Robert Sjöqvist eller Mikael Prodér.

– Sådant här händer inom fotbollen. Ibland drar man inte lika. Om det här sker på en vanlig arbetsplats, att chefen inte har stöttning, så får chefen oftast gå, säger Michael Rosén och fortsätter:

– Jag känner att det här var rätt val från min sida. Jag vill inte att saker ska gå ut över spelarna. När jag i fredags berättade om mitt beslut för sektionen ringde jag också upp Robert och berättade att jag hade bestämt mig. Jag berättade det även för Antonia Ferm Sandberg, lagkaptenen, så hon hade en uppfattning om läget. Jag har även skickat ett mejl till alla spelarna där jag förklarar situationen.

Hur mår du just nu?
– Det är klart att det är vemodigt. Jag mådde väldigt dåligt när jag väl bestämde mig, men jag kände också att en klump i magen släppte.

Hur ser du på framtiden?
– Jag brinner ju för det här med fotboll och jag vill fortsätta utveckla spelare. Så tanken är att jag ska fortsätta. Men hur, när och var vet jag inte. Jag har ingenting klart utan tänker ta ett uppehåll nu och känna mig för lite och vara med familjen. Vi får se vad det kan utvecklas till i framtiden.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det